Tampereen Satakunnansilta iltavalaistuksessa. (Kuva: Tampereen kaupunki / Skyfox)

KUNTAKIERROS Tammerkosken valaistus on yltänyt toiselle sijalle kansainvälisessä valaistuskilpailussa. LUCI:n (Lighting Urban Community International) joka toinen vuosi järjestämään kilpailuun osallistui kaksikymmentä valaistusprojektia eri puolilta maailmaa. Pääpalkinto meni Turkin Izmiriin.

Kilpailun tuomaristo kiitteli erityisesti Tampereen kaupungin historian onnistunutta esilletuontia valaistuksen kautta.

– Vaikka tällä kertaa jäätiinkin kakkoseksi, on todella merkittävä saavutus päästä palkinnoille näin kovatasoisessa kisassa. Tuomariston tunnustus osoittaa, että Tampere on oikealla tiellä. Laadukas valaistus on tehokas keino lisätä kaupunkitilan viihtyisyyttä ja vetovoimaa ja se parantaa yhtä lailla paikallisten kuin myös matkailijoiden kokemusta Tampereen keskustasta, kertoo Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman hankekehityspäällikkö Markus Joonas Tampereen tiedotteessa.

Tammerkosken valaistus valmistui loppuvuonna 2020. Se on voittanut vuonna 2021 LIT Lighting Design Awardin parhaana historiallisen miljöön valaistusprojektina ja palkittu vuoden 2021 ulkovalaistuskohteena Suomessa. Projektissa valaistiin Tammerkosken uoman, rantamuurien ja siltojen lisäksi myös keskijuoksun putous ja lukuisten historiallisten rakennusten julkisivut Vuolteensillalta Neulapadolle ulottuvalla yli kilometrin pituisella vyöhykkeellä.

Valaistuksen suunnittelusta vastasivat WhiteNight Lighting ja A-Insinöörit yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Järjestelmän jokainen valopiste on etäohjelmoitava, minkä ansiosta valaistusta voidaan muunnella vaikkapa kellonajan, viikonpäivän tai vuodenajan mukaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä