Wilma Murto saavutti MM-pronssia tuloksella 480. (Kuva: Jesse Väänänen)

KUNTAKIERROS Turun ja Salon kaupungit ovat onnitelleet seiväshyppääjä Wilma Murtoa ja hänen valmentajaansa Jarno Koivusta pronssimitalista yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa Budapestissa.

Murto on syntynyt Saloon 2009 liitetyssä Kuusjoen kunnassa, ja hän edustaa Salon Vilpasta. Hän asuu Turussa ja on turkulaisen Kerttulin urheilulukion kasvatti.

-Onnittelen upeaa Wilmaa huikeasta saavutuksesta! Tähän hetkeen kiteytyy se, mitä sinnikkyys, taito ja lahjakkuus yhdessä saavat aikaan. Wilma on turkulaisten rakastama persoona, todellinen esikuva, ja hänen positiivisuutensa ja hymynsä ovat tavaramerkki, sanoo pormestari Minna Arve Turun kaupungin tiedotteessa.

Arve aikoo esittää Wilma Murron stipendirahaston perustamista nuorten urheilijoiden tukemiseen, ja kaupunki kartoittaa myös muita keinoja huomioida menestys. Yksi vaihtoehto on Paavo Nurmen stadionilla sijaitsevan seiväshyppypaikan nimeäminen Wilma Murto -seiväshyppypaikaksi. Nämä ehdotukset kaupunki käy läpi Murron ja hänen lähipiirinsä kanssa.

Salon kaupungintalolla liputettiin torstaina pronssimitalin kunniaksi.

-Koko Salo iloitsee menestyksestä kanssasi! Salon kaupunki hehkuttaa verkkosivuillaan.

Murron mitali on Suomen ensimmäinen MM-mitali yleisurheilussa sitten keihäänheittäjä Tero Pitkämäen pronssimitalin vuonna 2015. Edellinen naisten saavuttama suomalaismitali on 28 vuoden takaa. Tuolloin Mikaela Ingberg otti pronssia keihäänheitossa.

Murrolle tämä oli kolmas peräkkäinen mitali arvokisoista. Talvella hän voitti sisäratojen EM-kisoissa ja vuosi sitten kesällä hän voitti kultaa Münchenin EM-kilpailuissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*