Palkitun toiminnan tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien saaminen takaisin työelämään tarjoamalla aitoa ja konkreettista työtä ihmisten parissa. (Kuva: Vanhustyön keskusliitto)

KUNTAKIERROS Vuoden vanhusteko -palkinnon on tänä vuonna saanut Vaasan kaupunki toiminnastaan, jossa se palkkaa pitkäaikaistyöttömiä tai muuten tuetun työllistämisen tarpeessa olevia avustamaan vanhuksia senioritalossa ja vanhusten omissa kodeissa.

Kaupunki palkkaa vuosittain noin sata pitkäaikaistyötöntä vanhusten avuksi. Toiminta perustuu Vaasan kaupungin työllistämispalveluiden ja Pohjanmaan hyvinvointialueen välillä tehtyyn sopimukseen.

Palkatut antavat vanhuksille apua arjen asiointiin liittyvissä toimissa ja kodin askareissa ja viettävät aikaa heidän kanssaan: keskustelevat, lukevat, pelailevat tai vain ovat saatavilla. Samalla työtön kuntoutuu kohti työelämää.

– Palvelumme on vanhuksille maksutonta. Palkattavilta ei vaadita koulutusta, koska emme tee varsinaista hoitotyötä. Edellytämme ainoastaan arjen perustaitoja, hyvää käytöstä ja tärkeimpänä kykyä kohdata vanhukset arvokkaasti. Palkkaamme usein iäkkäämpiä työttömiä, jolloin mahdollistamme heille itselleen arvokkaan päätöksen työelämälle ennen eläköitymistä, kertoo Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski Vanhustyön keskusliiton tiedotteessa.

Vuoden vanhusteko -palkinnon myöntävät vuosittain Vanhustyön keskusliitto ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Palkinto jaettiin kuudennentoista kerran valtakunnallisessa vanhustenpäivän pääjuhlassa Iisalmessa sunnuntaina 1. lokakuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*