Vihdin lukio muistuttaa, että sota vaikuttaa erityisesti lapsiin ja nuoriin ja heidän tulevaisuuteensa. (Kuva: Joenrinne Films)

KUNTAKIERROS Vihdin lukio tempaisi torstaina Ukrainan ja koko maailman rauhan puolesta. Opiskelijat ja koulun henkilökunta kokoontuivat yhteen ja muodostivat rauhanmerkin.

– Meille tuli pakottava tarve tehdä jotain: ottaa kantaa, vaikuttaa, näyttää tukemme Ukrainalle ja lähettää maailmalle tärkeä rauhan viesti. Ehdotin ideaa tempauksesta, jossa muodostetaan rauhanmerkki, ja kaikki – niin opettajat kuin opiskelijat sekä tempauksen taltioinut taho – innostuivat mukaan, kertoo Vihdin lukion opettaja Maria Pirinen.

– Tilanne oli osallistujille tärkeä, yhteisöllisyyden saattoi ihan tuntea ilmassa. Oli ihana katsella, kuinka kenttä vähitellen täyttyi opiskelijoista ja henkilökunnasta. Opiskelijat kokivat olevansa yhtenä joukkona osa globaalia vaikuttamista. Yksittäisenä tekona tämä on pieni, mutta sen merkitys on jokaiselle osallistujalle merkityksellinen ja itseään suurempi. Mukana tässä olivat siis kaikki yhteisömme jäsenet suurella sydämellä, Pirinen sanoo.

Vihdin lukio haastaa kaikki Suomen koulut, kunnat ja muut yhteisöt mukaan toimimaan rauhan puolesta. Vihtiläiset muistuttavat, että sota vaikuttaa erityisesti lapsiin ja nuoriin ja heidän tulevaisuuteensa.

Video Rauhanmerkki-tempauksesta (Kuvaus: Joenrinne Films)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä