Varhaiskasvatuksen opettajien liitto myönsi tunnustuksensa kolmannen kerran. Ensimmäisen tunnustuksen sai Helsinki vuonna 2019 ja toisen Kajaani vuonna 2021. (Kuva: Äänekosken kaupunki)

KUNTAKIERROS Varhaiskasvatuksen opettajien liitto (VOL) on myöntänyt Vuoden varhaiskasvatuskunta -tunnustuksensa tänä vuonna Äänekosken kaupungille. Liiton mukaan Äänekoski on esimerkillisesti lähtenyt kehittämään varhaiskasvatusta ja päiväkotien henkilöstön koulutustasoa.

– Palkinnon saaminen tuntuu mahtavalta. Se on kiitos pitkäjänteisestä kehittämistyöstä Äänekosken varhaiskasvatuksen ja koko Äänekosken kaupungin lasten ja perheiden tulevaisuuden eteen. Huomionosoitus kannustaa meitä jatkossakin työskentelemään laadukkaan varhaiskasvatuksen puolesta. Tämän palkinnon saajana on Äänekosken kaupungin lisäksi jokainen varhaiskasvatuksen työntekijä. Iso kiitos meille kaikille, perhepalvelujohtaja Pirjo Heinonen sanoo Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

VOL:n mukaan Äänekoskella panostetaan laadukkaaseen ja hyvään varhaiskasvatukseen. Työntekijöitä arvostetaan ja se näkyy hyvissä henkilöstöeduissa ja joustavuudessa. Kaupunki kannustaa myös elinikäiseen oppimiseen. Lisäksi Äänekosken päiväkotirakennukset ovat uusia ja moderneja.

– Äänekosken kaupunki on kiinnittänyt huomiota varhaiskasvatuksen opettajien työoloihin ja palkkaukseen, ja tehnyt hyvää tulevaisuuteen suuntautuvaa työtä vahvistaakseen varhaiskasvatuksen opettajien, päiväkodinjohtajien ja varhaiskasvatuksen erityisopettajien työn veto- ja pitovoimaa. Päiväkotien lapsiryhmiin on jo pitkään pyritty palkkaamaan kaksi opettajaa, liitto perustelee valintaa.

Pirjo Heinosen mukaan Äänekoskella on onnistuttu rekrytoimaan lähes kaikkiin avoimiin varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin kelpoinen henkilö.

– Äänekosken kaupungilla on toteutettu kolmiportaista tukea varhaiskasvatukselle jo usean vuoden ajan. Meillä jokaisessa päiväkodissa on varhaiskasvatuksen erityisopettajan palvelut käytettävissä. Lisäksi johtamisjärjestelmää on kehitetty ja jokaisessa päiväkodissa meillä on varajohtaja ja johtajien alueet ovat kohtuulliset. Henkilöstön poissaoloja varten meillä on vakituista varahenkilöstöä. Varhaiskasvatuksen opettajille on myös turvattu sopimuksen mukainen suunnitteluaikaa, hän kertoo.

Tämän vuoden tunnustus on järjestyksessään kolmas. Ensimmäisen tunnustuksen sai Helsinki 2019 ja toisen Kajaani 2021. VOL:n puheenjohtaja Anitta Pakanen luovutti tunnustuksen Äänekosken kaupungille 2. marraskuuta Jyväskylässä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä