Puurakentamista Maalahden kunnassa. (Kuva: Christoffer Björklund)

KUNTAKIERROS Kolmannen kerran jaetun Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnan on saanut Maalahden kunta. Tunnustuksen myönsivät ympäristöministeriö ja kestävän kehityksen yhtiö Motiva 2. marraskuuta järjestetyssä Puupäivässä.

Tunnustuksen myöntäjien mukaan Maalahdessa on näkyvää tahtoa puurakentamisen edistämiseen, ja esimerkiksi kunnan strategiassa puurakentamisen tavoitteet on määritelty selkeästi. Puurakentamiseen on selkeä ohjeistus ja toimintamalli, ja kunta korostaa rakentamisessaan rakennuksen koko elinkaarta. Maalahden kestävän kehityksen strategian pääsanoma on ”Se kestää 100 vuotta”.

– Puun käyttö rakentamisessa on vaikuttava keino vähentää rakentamisen päästöjä. Maalahden kunta toimii esimerkkinä siitä, miten puurakentamista voidaan edistää määrätietoisesti. Vähähiiliseen rakentamiseen panostaminen ei ole kiinni kunnan koosta, tunnustuksen jakanut ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoi.

Kunniamaininnan tuomaristoon kuuluivat Petri Heino ja Sini Koskinen ympäristöministeriöstä, Anu Turunen Puuinfosta, Mikko Simpanen Kuntaliitosta, Elizaveta Parkkonen SAFA ry:stä sekä Markku Norvasuo Tampereen yliopistosta.

Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -tunnustus myönnettiin vuonna 2021 ensimmäistä kertaa, ja silloin sen sai Tampereen kaupunki. Vuonna 2022 palkinnon sai Tuusulan kunta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*