Valtaosa kuntapäättäjistä haluaa valtion jatkavan uusiutuvan energian tukemista. (kuva: Suomen Tuulivoimayhdistys ry)

Kuntapäättäjät haluavat, että valtio jatkaa uusiutuvan energian tukemista. Tätä mieltä on tuoreen selvityksen mukaan 70 prosenttia kuntapäättäjistä.

Tuulivoimayhdistyksen teettämän selvityksen mukaan kolme neljästä kuntapäättäjästä suhtautuu myönteisesti myös 100 prosentin uusiutuvan energian tavoitteeseen vuodelle 2050.

Kaikkein positiivisimmin uusiutuvan energian tavoitteeseen ja uusiutuvan energian tukemiseen suhtautuivat selvityksessä vihreät. Vihreiden kuntapäättäjistä 88 prosenttia näki uusiutuvan energian tuille olevan tarvetta myös tulevaisuudessa.

Suurista puoleista positiivisimmin uusiutuvan energiaan tukeen suhtautuivat keskustalaiset (76 %) sekä SDP:n (70 %) ja kokoomuksen (63 %) kuntapäättäjät. Myös enemmistö (53 %) perussuomalaisista jatkaisi uusiutuvan energian tukemista.

MainosKaikissa puolueissa enemmistö vastaajista suhtautui 100 prosentin tavoitteeseen myönteisesti. Positiivisimmin puolueista suhtautuivat vihreät, vasemmisto, keskusta sekä RKP.

Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen kertoo, että yhdistyksessä ollaan positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka selkeä enemmistö kuntapäättäjistä on uusiutuvan energian tukemisen ja 100 prosentin tavoitteen takana.

– Se ei tietenkään yllätä, että vihreät kuntapäättäjät suhtautuvat myönteisesti, mutta se ilahduttaa, että myös perussuomalaiset ovat näin myötämielisiä, Mikkonen sanoo.

Myös käytännön kuntapolitiikassa uusiutuvan energian hankkeisiin suhtaudutaan tätä nykyä melko myönteisesti.

– Joissakin kunnissa hankkeet etenevät oikein hyvin, mutta toki on kuntia, joissa päätöksenteon henki on negatiivisempi. Vikaa on joskus myös hankkeissa, joten aina ei pidä syyttää kuntaa, jos hanke ei etene.

Aula Researchin toteuttamaan kyselyyn vastasi yhteensä 944 poliittista päättäjää. Kyselyn otos kerättiin 19.9 – 30.9 sähköpostitse. Vastaajat toimivat kuntien luottamustehtävissä kunnanvaltuutettuina ja lautakuntien jäseninä.

Kyselyn tulokset

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Otsikossa puhutaan yleisesti kuntapäättäjistä, vaikka kuntajohtajilta ei ole kysytty mitään. Jutussa on kyllä ihan oikein, että pelkiltä poliitikoilta on kyselty.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*