Yli puolet eli 56 prosenttia kuntasektorilla työskentelevistä ansaitsi 2 000–3 000 euroa kuukaudessa. Eniten palkansaajia oli 2 000 eurosta 2 400 euroon ansaitsevien palkkatasolla, kun palkat jaetaan sadan euron luokkiin, kertoo Tilastokeskuksen kuntasektorin palkkatilasto. Tiedot ovat syksyltä 2015.

Kuntasektorilla työskentelevän kokoaikaisen, täyttä palkkaa saaneen kuukausipalkkaisen säännöllisen työajan ansion mediaani oli 2 751 euroa kuukaudessa.

Vuonna 2015 kuntasektorilla työskenteli 412 000 kuukausipalkkaista palkansaajaa. Luvussa ovat mukana kokoaikaiset täyttä ja vähennettyä palkkaa saavat sekä osa-aikaiset palkansaajat. Osa-aikaisten osuus oli 13 prosenttia.

Toistaiseksi voimassa olevassa, eli vakituisessa virka- tai työsuhteessa, työskenteli 79 prosenttia kaikista kuntasektorin palkansaajista.

MainosKuntasektorilla työskentelevistä miehistä työskenteli johtajina ja erityisasiantuntijoina 46 prosenttia, kun taas naisista samoissa ammattiluokissa työskenteli 30 prosenttia. Naisia oli kuitenkin määrällinen enemmistö: 74 prosenttia kaikista johtajista ja erityisasiantuntijoista oli naisia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*