Kouvolassa aloitetaan yt-neuvottelut. (Kuva: Seppo Haavisto)

Kuntien ja kuntayhtymien tiukka taloustilanne on arkipäivää myös Kymenlaakson suunnalla. Kouvolan kaupunki ilmoitti tänään aloittavansa koko kaupungin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joissa tavoitellaan neljän miljoonan euron kustannussäästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämän lisäksi tavoitellaan henkilöstön osalta 2,5 miljoonan lisäsäästöä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Ja tämäkään ei vielä riitä. Viime vuonna Kouvolan kaupunki kirjasi 26 miljoonan euron alijäämän.

-Meidän kaupungin talouden sopeutustarve on 20 miljoonaa euroa. Elokuun loppuun mennessä on tehty palveluverkkoselvitys ja sitten on päättäjien tehtävä päätöksiä palveluverkkojen suhteen. Pelkästään henkilöstömenojen karsimisen ja veronkorotusten kautta ei taloutta kuntoon saada, vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell arvioi.

Sen sijaan Kymenlaakson alueella sote-palveluja tuottava Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote) päätti siirtää yt-neuvottelujen aloittamista toukokuun puolivälin yli, jolloin kuntayhtymän yhtymävaltuusto pitää valtuustoseminaarin koskien tulevaisuuden palveluverkkoa. Kunnat ovat asettaneet kuntayhtymälle tälle vuodelle 4,6 miljoonan säästötavoitteen.

Kymsote itse on arvioinut toiminnan tasapainottamistarpeen olevan vuosien 2020-2021 aikana kaikkiaan 25 miljoonaa euroa. Kuntayhtymä aloitti toimintansa tämän vuoden alussa ja se järjestää ja tuottaa maakunnan asukkaille sote-palvelut. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

 

EDIT 6.4. klo 15.20: Lisätty vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell kommentti

Kouvolan kaupungin tiedote yt-neuvotteluista

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*