Finlex-tietopankin avoimen datan palvelu tuo tiedon mm. mobiilipalveluihin ja hakuportaaleihin. (Kuvakaappaus Finlex.fi-sivustolta)

Oikeusministeriön Finlex-tietopankin avoimen datan palvelu avataan torstaina 10. maaliskuuta. Finlex on oikeudellisen aineiston internet-palvelu ja nykyisin tarjolla vain verkkosivustona.

Avoimen datan palvelussa Finlexin keskeiset aineistot ovat koneluettavassa muodossa, jota muut sovellukset ja tietojärjestelmät voivat hyödyntää.

– Finlexin laajentaminen avoimen datan palveluksi voi parantaa kansalaisille, hallinnolle ja yrityksille tarjottavia palveluja, oikeusministeriön tiedotteessa sanotaan.

– Finlexin säädös- ja oikeustapaustietokantoihin sisältyvää tietoa saadaan tarjolle entistä monipuolisemmilla jakelukanavilla, esimerkiksi erilaisiin mobiilipalveluihin, personoituihin tiedonhakupalveluihin ja hakuportaaleihin.

Hanke on toteutettu oikeusministeriön, valtiovarainministeriön, Aalto-yliopiston ja Edita Publishing Oy:n yhteistyönä, osana julkishallinnon tietovarantojen avaamista.

Kehittämishankkeessa on otettu huomioon mm. eurooppalaiset ELI- ja ECLI-metatietostandardit.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*