Kymenlaakson laaja tuulivoimapuisto supistuu suunnitellusta. KHO kumosi päätöksellään osittain puiston sisältäneen maakuntakaavan.

Kymenlaakson tuulivoimapuisto ei toteudu alkuperäisessä muodossaan. Korkein hallinto-oikeus on tänään antamallaan päätöksellä osittain kumonnut tuulivoimapuistoa koskevan maakuntakaavan.

KHO:n mielestä Kymenlaakson liiton olisi kaavaa valmistellessaan ja hyväksyessään selvittää paremmin tuulivoimaloiden vaikutus lintujen muuttoreitteihin. Kaava jäi hyväksymättä yhdeksän eri alueen kohdalta. Alun perin kaavaan oli sisälletty 17 tuulivoima-aluetta.

 

KHO:n päätös kokonaisuudessaan

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Aika asenteellinen otsikon valinta. Olisiko toimittajan mielestä ollut parempi, että tuulivoimalat olisi voitu sijoittaa lintujen päämuuttoreitille. Silloin otsikko olisi voinut kuulua ”Tuulivoimalat silpovat muuttolintuja”. Näitä tuulivoimakaavoja ja tuulivoimaloiden rakennuslupia vahvistetaan kiihtyvään tahtiin eri puolille Suomea. Se on niin surullista, niin surullista. Tuulivoimakiimassaan päättäjät sivuuttavat kokonaan ihmisille ja luonnolle aiheutuvat haitat. Tuulivoimaloita rakennetaan satoja, tuhansia ja jokainen tuulivoimala aiheuttaa ympärilleen yli 12 neliökilometrin laajuisen melualueen. Tuulivoimaloiden haitoista ihmisille ja luonnolle ei vielä tiedetä tarpeeksi, eikä millään puolueettomalla taholla ole kiinnostusta niitä edes tutkia. Kaikki tutkimukset rahoittaa tuulivoimateollisuus, ja tutkimusten tulokset ovat sitten sen mukaisia. Ihmiset joutuvat koekaniineiksi. Kuinka monta sairastunutta ihmistä tarvitaan, ennen kuin päättäjät uskovat, ettei näitä yli 200-metrisiä hirvityksiä pidä rakentaa niin lähelle ihmisten koteja, kuin nyt tehdään.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä