Kittilän kunnan ja laittomasti erotetun kunnanjohtajan Anna Mäkelän väliset sopimusneuvottelut ovat osoittautuneet yhä mutkikkaammiksi. Viimeksi valtuuston hyväksymä sopimus on rauennut.

Suomen Kuvalehti kertoo asian mutkikkaista vaiheista.

Taustalla on kittiläläisten päättäjien huoli toisaalta omasta rikostutkinnataan ja toisaalta mahdollisuudesta joutua korvausvastuuseen kunnalle aiheutuneista ja aiheutuvista kustannuksista.

– Kunnan puolesta sopimusta neuvotelleet keskeiset henkilöt ovat toukokuusta elokuuhun asti pyrkineet sopimukseen, jossa lainvastaisesti erotettu kunnanjohtaja Anna Mäkelä luopuisi rangaistusvaatimuksistaan ja vetäisi tutkintapyyntönsä pois, Kuvalehti kertoo.

Lehti lainaa sopimusluonnosta, johon toukokuussa 2016 on pyritty saamaan Mäkelän allekirjoitus:

– Tämän sopimuksen voimaantulon jälkeen osapuolilla ei ole toisiaan kohtaan Mäkelän virkasuhteeseen, sen päättymiseen tai mihinkään siihen liittyvään asiaan, kuten esitutkinnassa oleviin asioihin liittyen toisiaan kohtaan muita kuin tästä sopimuksesta ilmeneviä vaatimuksia.

Suomen Kuvalehti muistuttaa, että sopimusta valmistellut Kittilän viranhaltija ja kunnan käyttämä professori Seppo Koskinen ovat aiemmin kiistäneet, että sopimusneuvotteluissa olisi pyritty ajamaan rikosepäiltynä olevien kuntapäättäjien asiaa. Asiaa ovat kysyneet muun muassa Suomen Kuvalehti sekä koko prosessin ajan irtisanomista vastustanut valtuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys, vas.

Kittilän kunnanhallitus käsittelee asiaa 7.2. Asian vaiheita esitellään laajasti kunnanhallituksen kokousmateriaalissa, johon voi tutustua täällä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä