Jos Espoon Westendinporttiin suunnitellun hotellin vaikutusta alueella liikkuviin lepakoihin ei selvitetä perusteellisesti, edessä voi olla käräjöinti EU:ssa, kirjoittaa espoolainen Länsiväylä-lehti.

Tulevan hotellin naapurissa talon omistava henkilö muistuttaa asianajajansa välityksellä Espoon rakennuslautakunnalle lähettämässään kirjeessä, että lepakot ovat EU:n luontodirektiivin tiukasti suojelema laji, jonka lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kielletty.

Jos alueen lepakkokantaa ja rakennushankkeen vaikutuksia siihen ei tutkita perusteellisesti, edessä saattaa olla asian käsittely EU-tuomioistuimessa, kirjeen lähettäjä ennakoi.

Selvitysvaade tuli Espoon rakennuslautakunnan tietoon samana päivänä, jona hotellin rakennusluvasta oli tarkoitus päättää. Lisäselvitysvaade sai lautakunnan vetämään asian pois kokouslistalta.

Marriot-ketju aikoo rakentaa Westendiin 18-kerroksisen hotellin. Rakentamisen mahdollistava kaava hyväksyttiin väännön jälkeen joulukuussa 2009.

Uutinen Länsiväylän verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä