Lestijärvi jatkaa hulppean vauvarahan maksamista myös ensi vuonna. Uudet syntyvät kuntalaiset saavat tuhat euroa vuodessa kymmenen vuoden ajan.

Kunta aloitti vauvarahan maksamisen 2012. Tuolloin päätös tehtiin määräaikaisena vuoden 2016 loppuun.

– Tarkoituksena on jatkaa vauvarahan maksamista vielä ensi vuonna, kun valtuustokausikin jatkuu ensi vuodelle. Uudet valtuutetut saavat sitten vuoden päästä päättää, mitä tekevät jatkossa, kunnanjohtaja Esko Ahonen kertoo.

Lestijärven hallitus hyväksyi jatkon rahalle tiistaina. Valtuuston käsittelyyn asia menee syyskuussa.

Lestijärven maksama avustus on valtakunnan avokätisin tuki vastasyntyneelle. Se maksetaan Lestijärvellä kirjoilla olevalle äidille tammikuussa anomuksesta.

Idea vauvarahasta syntyi 2012, kun Ahonen tuli Lestijärvelle kunnanjohtajaksi. Uusia lestiläisiä syntyi 2012 vain yksi. Sitten syntyvyys on noussut: 2013 syntyneitä oli 14, 2014 heitä oli 8, samoin viime vuonna. Tänä vuonna lapsia on syntynyt jo 12.

– Vauvaraha vaikuttaa erityisesti siihen, että nuoret parit sitoutuvat Lestijärveen ja pysyvät täällä. Ja onhan tämä saanut suuresti huomiota Suomessa ja Euroopassakin ja tehnyt siten Lestijärveä tunnetuksi, Ahonen sanoo.

Hieman yli 800 asukkaan Lestijärvi on Manner-Suomen toiseksi pienin kunta. Sitä pienempi on vain Luhanka.

– Asukaslukumme on ollut tämä vuonna reippaassa nousussa. Vuodenvaihteessa käväisimme alle 800 asukkaassa, mutta heinäkuun lopussa meitä oli jo 815, Ahonen kertoo.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Onko mandaattia päättää verorahojen käytöstä kymmenen vuotta eteenpäin?

  2. Vähän niinkun että maksettas uusien keskustalaisten tekemisestä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*