Näkymä Pieliselle Kolin Räsävaaran näkötornista. (Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus)

Lieksan työttömyys on noussut korkeaksi. Syyskuun lopussa työttömiä oli 16,6 prosenttia työvoimasta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja TE-toimisto sekä Lieksan kaupunki ovat analysoineet Lieksan työllisyystilannetta ja todenneet sen täyttävän paikallisen äkillisen rakennemuutostilanteen (PÄRM) kriteerit.

-Lieksan kaupungin näkökulmasta hakeutuminen PÄRM-alueeksi on myönteinen asia. On koko kunnan etu, että vaikutamme yhdessä laajan yhteistyön kautta työllisyyden kokonaistilanteen kohentumiseen. Tarvitsemme uusia työpaikkoja Lieksaan menetettyjen tilalle, ja varmistamme henkilöiden täydennys- ja uudelleenkoulutuksen avulla mahdollisuuden työllistymiseen myös jatkossa, sanoo Lieksan vt. kaupunginjohtaja Arto Sihvonen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tiedotteessa.

Lieksassa erityisesti lomautettujen määrä on kasvanut. Myös irtisanottujen määrä oli kymmeniä henkilöitä jo syyskuun lopussa. Vastaavasti avoinna olevien työpaikkojen määrä on vähentynyt selvästi vuoden takaiseen nähden.

-Tarkoituksena on hakea työ- ja elinkeinoministeriöltä erillistä rahoitusta, joka on kohdennettavissa esimerkiksi tilanteen koordinaatioon, asiantuntijapalveluihin ja lisäselvityksiin, Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ylijohtaja Ari Niiranen kertoo.

ELY-keskus, TE-toimisto ja Lieksan kaupunki valmistelevat hakemuksen niin, että se lähetetään työ- ja elinkeinoministeriöön lokakuun loppuun mennessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä