Helsingin kaupuginmuseon avajaiset kestivät 24 tuntia 13.-14.5.2016. Museum of Broken Relationships-näyttely kiinnosti kävijöitä. (Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki)

Helsingin kaupunginmuseo on valittu Vuoden museoksi 2017. Valinta julkistettiin Raumalla järjestetyssä Museogaalassa tiistaina

Vuoden museo -kiertopalkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

Helsingin kaupunginmuseo avattiin uudistettuna noin vuosi sitten.

Palkintoraati kehuu henkilökunnan ja kaupunkilaisten ottamista mukaan museon suunnitteluvaiheessa.

”Museossa on monia sisällöllisiä kerrostumia, esittämisen tapoja ja teknologian hyödyntämistä. Museossa saa leikkiä, kokeilla ja koskea. Museo on monipuolinen kokonaisuus, joka vastaa erittäin hyvin avoimen ja yhteisöllisen museon käsitettä”, palkintoraati perustelee valintaansa.

Vuoden museo -kiertopalkintoa tavoitteli yhdeksän museota. Finaaliin selvisivät Helsingin kaupunginmuseon lisäksi Lenin-museo, Päivälehden museo ja Vantaan taidemuseo Artsi.

Vuoden museoviestintäteko on Rakkauden tiloja –tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus. Graffitiin ja katutaiteeseen erikoistuneelle Artsille myönnettiin erikoispalkinto. Sitä kiitettiin nopeasta ja rohkeasta reagoinnista lähiympäristön tapahtumiin.

Vuoden museoviestintäteko –palkinnon sai Rakkauden tiloja -kokonaisuus. Palkinto jaetaan onnistuneelle, positiivisesti erottuvalle viestintäteolle.

Vuoden museo -palkinnot jaettiin neljättä kertaa. Palkinnon jakavat Suomen museoliitto ja ICOM – Suomen komitea.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*