Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen mukaan maanantaina käydyt tulossopimusneuvottelut opetusministeriön kanssa sinetöivät sen, että opettajankoulutus Savonlinnassa päättyy, uutisoi Itä-Savo.

Yliopiston hallitus päätti OKL:n lähtemisestä Savonlinnasta huhtikuussa.

Ministeriö tarjosi yliopistolle neljäksi vuodeksi kahdeksan miljoonan euron erillisrahoitusta, mutta yliopiston mukaan määräaikainen rahoitus ei ole ratkaisu kampuksen säilyttämiseen.

Tulossopimus on määrä kirjoittaa kesäkuussa.

Savonlinnassa odotetaan yhä, että pääministeri Juha Sipilän, kesk., tilaama selvitys kampuksen lakkauttamisen vaikutuksista muuttaisi päätöksen suunnan.

Kokoomuksen kansanedustaja, Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Antti Häkkänen on vaatinut riippumatonta juridista selvitystä, voiko maan hallitus puuttua yliopiston hallituksen tekemään päätökseen.

Etelä-Savon maakuntahallituksen keskustalainen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen puolestaan pitää epätodennäköisenä, että julkistaloudelle kalliiksi käyvä kampuksen lakkauttaminen toteutuisi.

– Tosin kampukselle on ehkä etsittävä toinen isäntäyliopisto, sillä vastahakoisen sulhon kanssa ei olisi mukavaa, Wuorinen viittaa Itä-Suomen yliopistoon Itä-Savo-lehdessä.

Viime viikolla Savonlinnassa järjestettiin suurmielenosoitus kampuksen lopettamista vastaan. Kaupunginvaltuusto on puolustanut kampusta yhtenä rintamana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*