Suomen Kuntaliitto ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry myönsivät Sivistyksen suunta -palkinnon Järvenpään palvelualuejohtajalle Marju Taurulalle. Palkinto jaettiin tänään 1. lokakuuta valtakunnallisilla Sivistystoimen neuvottelupäivillä Helsingissä.

Palkinto oli tunnustus Taurulan pitkästä ja monipuolisesta urasta kuntapalvelumallin pioneerina.

– Sivistystoimen johdon toimenkuvassa tapahtuneet muutokset ovat vaatineet myös viranhaltijalta halua ja kykyä uudistua ajassa. Marju Taurula on työssään osoittanut, että häneltä löytyy molempia, sanoo Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriasioiden johtaja Terhi Päivärinta palkintoperusteluissa.

Taurula on työskennellyt nuorisotyön, koulutuksen ja sivistystoimen johdon tehtävissä. Hän on ollut luomassa uudenlaista kuntapalvelumallia, jossa hyvinvoinnin edistäminen nähdään keskeisenä osana sivistystoimea. Malli kehittää palveluita kokonaisvaltaisesti sekä lasten, nuorten että perheiden näkökulmasta.

Taurulan johtamisessa on painottunut erityisesti koulutuksen tasa-arvon toteutumisen ja perhepalveluiden kehittäminen. Hän on ollut keskeisessä roolissa kehittämässä esimerkiksi erityisen tuen muotoja.

Päivärinnan mukaan Taurula on toiminut kulmakunnallaan kehittävänä ja eteenpäin vievänä voimana. Oman kunnan lisäksi hän vaikuttaa myös laajemmalla alueella, ja on aina valmis tekemään yhteistyötä ja jakamaan osaamistaan.

– Taurula on onnistunut ammentamaan koulutuksestaan ja monipuolisesta työkokemuksestaan kehittämisideoita, jotka hän on kuntajohdon kentällä aktiivisena toimijana ja keskustelijana tuonut myös muiden käyttöön.

Kuntaliitto ja Opsia palkitsevat vuosittain kunta-alan toimijan, joka on vaikuttanut kuntien sivistystoimen edistämiseen ja kehittämiseen. Tänä vuonna palkinto jaettiin kahdeksannen kerran.

Edellinen palkinnon saaja oli hyvinvointijohtaja Katri Kalske Lohjalta.

Sivistyksen Suunta- palkinnon on suunnitellut taiteilija Samuli Alonen. Palkinto on pronssiveistos, Kurkiauran kärkilintu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*