Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen ja vapaa-aikapäällikkö Sari Jormanainen juhlivat Uno-palkinnon kanssa Urheilugaalassa. Palkinto tuli sopivasti kunnan 150-vuosijuhlavuonna, Tuononen totesi. (Kuva: Niina Vatannen / Kontiolahden kunta)

Suomen liikkuvimman kunnan tittelin 2022 on saanut Kontiolahden kunta. Palkinto julkistettiin torstai-iltana Urheilugaalassa Helsingissä.

Tällä kertaa Suomen liikkuvimman kunnan kilpailussa haettiin erityisesti kuntaa, jonka asukkaiden liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa on huomioitu monimuotoiset liikunnan ja liikkumisen olosuhteet.

Kontiolahden vahvuuksia ovat erilaiset kumppanuudet, kuntalaisten osallisuus sekä digitaalisuuden monipuolinen hyödyntäminen.

Kontiolahden kunta on määrätietoisesti tehnyt töitä liikkumisolosuhteiden eteen, sillä se on kasvustrategian mukainen tavoite. Kunnan tiedotteen mukaan saatu palkinto täyttää kunnan liikkumisohjelmaan kirjatun tahtotilan olla yksi Suomen liikkuvimmista kunnista.

– Haluamme kiittää kaikkia urheiluseuroja, kyläyhdistyksiä ja muita vapaaehtoisia sekä yrityksiä, asukkaita ja kunnan päättäjiä ja työntekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet Kontiolahden ainutlaatuiset liikunta- ja virkistysmahdollisuudet, Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen sanoo.

Vastaanottaessaan palkintoa Urheilugaalassa Tuononen totesi, että on hienoa saada tunnustusta pitkäjänteisestä ja strategisesta työstä jota kunnassa on tehty kauan liikunnan ja ylipäätään terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen eteen.

-Kunta on ihmisten yhteisö, ja siksi palkinto ei ole vain kunnan, vaan kaikkien kuntalaisten, järjestön ja yritysten yhteistä ansiota.

Erityiskiitoksella Tuononen muisti myös kunnan liikuntapaikkamestaria Harri Lehikoista.

– Meillä Kontiolahdella on mahtavat liikuntaolosuhteet ympäri kuntaa sekä stadion, joka on paitsi huippu-urheilun areena, myös kaikkien kuntalaisten liikuntapaikka, arvioi Kontiolahden vahvuuksia puolestaan kunnan vapaa-aikapäällikkö Sari Jormanainen.

Kontiolahden lisäksi finaalissa olivat mukana Hartola ja Orivesi. Kilpailu on osa Urheilugaalan virallisia palkintoluokkia, ja kilpailun järjestävät Kuntaliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kilpailun avulla halutaan tehdä näkyväksi monimuotoista työtä, jota kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikkumisen lisäämiseksi.

– Kunnat huolehtivat luonto-, ulkoilu- ja virkistysalueista, ulko- ja lähiliikuntapaikoista sekä mm. liikunta- ja urheilukentistä ja -halleista. Lisäksi kunnat voivat esimerkiksi yhdyskuntasuunnittelulla lisätä eri ryhmien mahdollisuuksia liikkua arjessaan, liikunnan ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker toteaa Kuntaliiton tiedotteessa.

Suomen liikkuvimman kunnan Uno-palkinnon jakoivat Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Joona Räsänen, sd., ja jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen. Jalonen kertoi Urheilugaalan lavalla olevansa itse hyvä esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun kunnassa liikuntapalvelut toimivat.
– Kesäisin lapsena tuli yleisurheiltua, pelattua fudista sekä uitua lähimaauimalassa, talvisin vedettiin hokkarit jalkaa ja pelattiin lätkää. Samalla tiellä ollaan edelleen, Jalonen totesi.
(Kuva: Janina Pitkänen/Urheilugaala)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä