Vantaa-Seura on saanut Suomen Kotiseutuliitolta Vuoden kotiseutuyhdistys ‑huomionosoituksen.

Kotiseutuliion mukaan Vantaa-Seura on aktiivinen ja moderni kaupungin ja maaseudun eri puolet huomioiva kotiseutuyhdistys, joka tekee kotikaupunkiaan ja sen historiaa tunnetuksi sekä luo yhteistä Vantaa-henkeä.

Seura perustettiin vuonna 1961 alun perin nimellä Helsingin pitäjän kotiseutu- ja museoyhdistys.

– Vantaa-Seuran tavoitteena on, että kaupungin asukkaat oppisivat tuntemaan pala palalta kotikaupunkinsa historian, sen metsät, joet, kartanot ja kerrostalot. Haasteena on voimakkaasta muuttoliikkeestä johtuen se, että Vantaalla asuu suuri joukko ihmisiä, joille kotikaupunki on aivan vieras, Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto kertoo.

MainosYhdistys tuo esiin Vantaata opastuksilla, luennoilla, retkillä ja olemalla mukana eri tapahtumissa. Lisäksi se julkaisee vuosikirjaa, jonka kirjoitukset kuvaavat kotiseudun tapahtumia ja perinteitä menneiltä ajoilta nykypäivään asti.

Vuoden kotiseutuyhdistys julkistettiin Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksessa Jyväskylän Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä perjantaina.
Vuoden kotiseutuyhdistys -palkintoa tavoitteli 37 Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhdistystä. Hakijoiden joukossa oli perinteisiä kotiseutuyhdistyksiä, kaupunginosayhdistyksiä, erilaisia museo- ja kulttuuriyhdistyksiä sekä aluejärjestöjä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*