Muusikko Pave Maijasen muistolle omistettu taideteos on määrä sijoittaa pysyvästi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon. Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki kutsuu ammattitaiteilijoita valtakunnalliseen avoimeen taidekilpailuun suunnittelemaan muistoteosta edesmenneelle muusikko Pave Maijaselle.  

–Kilpailun tavoitteena on löytää julkinen teos, joka kunnioittaa monipuolisen taiteilijan uraa ja elämää, sanoo Lappeenrannan kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä tiedotteessa. 

Teos on määrä sijoittaa pysyvästi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon.  

Tammikuussa 2021 kuollut Pave Maijanen oli syntynyt Lappeenrannassa vuonna 1950. Hän oli sukupolvensa arvostetuimpia muusikoita. 

Pimiän mukaan ajatus avoimen taidekilpailun järjestämisestä jalostui kaupunkilaisilta tulleista lukuisista ideoista ja ehdotuksista muistaa edesmennyttä taiteilijaa.  

–Kilpailu järjestetään avoimena taidekilpailuna, sillä olemme kokeneet, että nimimerkillä osallistuminen on hyvä keino saada teosehdotuksia monipuoliselta taiteilijajoukolta. 

Valtakunnalliseen taidekilpailuun voivat osallistua ammattitaitelijat ja taideopiskelijat yksin tai työryhmänä. Kilpailun haku on avoinna 5. elokuuta saakka.  

Arvostelussa raati kiinnittää huomiota ehdotuksen teemaan ja ideaan, aiheen huomioimiseen, taiteelliseen laatuun sekä ehdotuksen toteutus- ja kehityskelpoisuuteen. 

Ehdotus ei saa olla aiemmin julkistettu, vaan sen tulee olla kilpailukohteeseen suunniteltu teos. 

–Lappeenrannassa on viime aikoina panostettu monipuoliseen julkiseen taiteeseen ja olemme kokeneet taiteilijoiden kanssa tehdyn yhteistyön tärkeänä, Pimiä kertoo. 

Kilpailun voittaja julkistetaan 3. syyskuuta. Tavoitteena on, että teos valmistuu kesän 2023 aikana. 

Kilpailuohjelmassa noudatetaan Suomen taiteilijaseuran sääntöjä ja se on toteutettu yhteistyössä Kaakon taiteen kanssa, joka on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimivien visuaalisten taiteiden ammattilaisten alueellinen kattojärjestö. 

Kilpailuohjelma on ladattavissa kilpailun verkkosivuilta. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*