OKM:n ja Hiihtoliiton lumilajitliikuttavat.fi-sivustolta löytyy koulukäyttöön mm. videoita hiihdon opetteluun leikkien ja pelien avulla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2017 valtakunnalliset Liikkuva Koulu -palkinnot Oulun ja Turun kaupungeille esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä.

Palkintoperustelujen mukaan Oulun kaupunki on kehittänyt määrätietoisesti Liikkuva koulu –toimintaansa eri toimialojen keskinäisellä yhteistyöllä ja yhteistyössä yliopiston, liikunnan aluejärjestön ja paikallisen urheiluopiston kanssa.

”Oulu on valtakunnallisesti ja alueellisesti aktiivinen oman osaamisensa jakamisessa muille kunnille. Kaikki Oulun koulut ovat rekisteröityneet Liikkuviksi kouluiksi ja täyttäneet Liikkuva koulu -toiminnan nykytilan arvioinnin. Oulu on viimeisen parin vuoden aikana ollut valtakunnallisesti edelläkävijä erityisesti yläkouluihin ja aineenopettajiin kohdistuvan koulupäivän liikunnallistamistoiminnan kehittämisessä”, perusteluissa todetaan.

Viime vuonna Oulun kaupunki julkaisi toiminnallisen opetuksen toimenpide-esitteen, jossa pääpaino oli yläkouluissa. Nykytilan arvioinnin tuloksissa Oulu sai erityisen hyvän tuloksen yläkoulujen kaikkien osa-alueiden pisteissä suhteessa valtakunnalliseen keskiarvoon ja hyvän tuloksen koulumatkojen kehittämisen osalta.

Turun kaupunki puolestaan on ollut valtakunnallinen edelläkävijä koulupäivän toimintakulttuurin liikunnallistamisessa jo 2000-luvun alussa.

”Kaupungissa on rohkeasti, määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti liikunnallistettu koulupäivän toimintakulttuuria, jotta koulupäivä olisi fyysisesti aktiivinen sekä tukisi oppilaiden ja koko kouluyhteisön hyvinvointia, terveyttä ja oppimista liikkumisen avulla. Toiminta on poikkeuksellisen laajaa ja vaikuttavaa. Toiminta on ollut myös innovatiivista ja uutta luovaa”, palkintoperusteluissa kehutaan.

Myös Turussa kaikki koulut ovat Liikkuvia kouluja.

Molemmat palkitut tahot saavat 5 000 euroa oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen kouluympäristössä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä