Luomutuotteita myydään yhä enemmän. (Arkistokuva: Seppo Haavisto)

Helsingin kaupungin päiväkotiruokailun elintarvikehankinnoista 8,3 prosenttia oli luomua vuonna 2015. Päiväkodeissa säännöllisesti tarjottavia luomutuotteita ovat mm. puuro, leipä, pasta, jogurtti. ja viili.

Vuoden aikana helsinkiläisissä päiväkodeissa käytetään 300 000 kiloa luomuelintarvikkeita. Kun valmiit annokset huomioidaan, luomun osuus päiväkodin ruokalautasesta on 15 prosenttia, Helsinki tiedottaa.

Päiväkodeille aterioita tuottava Palvelukeskus Helsinki tuottaa pääkaupungin päiväkodeille 42 000 ruoka-annosta joka päivä. Hinta ja saatavuus asettavat luomulle haasteensa, joihin vastaamisessa auttaa pitkäjänteinen panostaminen tuotekehitykseen ja hankintoihin, kertoo monipalvelujen yksikönjohtaja Anne Koskinen.

– Luomun käyttö on osa Helsingin päiväkotienruokapalvelun vastuullisuustyötä. Siinä on mukana myös päiväkotien henkilökunta. Lasten vanhemmat ovat antaneet hyvää palautetta päiväkotiruoasta ja arvostavat luomuruokaa, varhaiskasvatusviraston ruokapalveluvastaava Erja Suokas sanoo.

Tällä viikolla Helsingin päiväkodeissa alkaa jokaviikkoinen kasvisruokapäivä

Palvelukeskus Helsinki uusi viimevuotisen voittonsa Luomu SM-kilpailun suurten julkisten ruokapalveluntuottajien sarjan. Tämänvuotiset voittajat julkistettiin 6.10.

Muita voittajia olivat HYY Ravintolat Oy, BarLaurea/Laurea amk, Oppilasravintola Timjami/Tampereen steinerkoulu, Hyria koulutus Oy sekä kahvila-ravintola Leo Tampereelta joka voitti pienten yksityisten toimijoiden sarjan. Luomu SM -kilpailu on suunnattu kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat

Pro Luomun mukaan luomutuotteiden myynti on lisääntynyt vuodessa 12 prosenttia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*