Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) omistajat ovat valmiita aloittamaan neuvottelut LAMK:n liittymisestä osaksi LUT-konsernia, joka syntyy vuoden 2017 aikana, kun Saimaan ammattikorkeakoulu Oy:stä tulee LUT:n tytäryhtiö.

– Lähtökohtana on korkeakoulujen strateginen yhteensopivuus sekä omaleimainen kansallinen ja kansainvälinen profiili, LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö sanoo tiedotteessa.

Hynttyiden lyömine yhteen merkitsisi, että uuden LUT-konsernin strategiaa rakennetaan alusta alkaen siten, että tiedeyliopiston ja erillisinä tytäryhtiöinä toimivien Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen erityispiirteet otetaan huomioon.

– Kumppanuus voi johtaa aitoon win-win -tilanteeseen. LAMK saa sitoutuneen yliopistokumppanin, joka vahvistaa ammattikorkeakoulun kehitysedellytyksiä, lisää koulutuksen houkuttelevuutta sekä mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön esimerkiksi yrityshankkeissa, sanoo LAMK:n hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi.

MainosKonserniin liittyminen toisi Lahteen DI- ja KTM-tutkintoon johtavan koulutuksen lisätarjontaa ja lisää tutkimusresursseja.

LAMK Oy:n omistavat Lahden kaupunki, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Heinolan kaupunki, Hollolan kunta ja Orimattilan kaupunki.

LUT-konsernin rakentaminen lähti vauhtiin, kun aiemmin marraskuussa Etelä-Karjalan kunnat (Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari) päättivät, että ne siirtävät ammattikorkeakoulun omistuksensa Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle (Lappeenranta University of Technology, LUT).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*