Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) omistajat ovat valmiita aloittamaan neuvottelut LAMK:n liittymisestä osaksi LUT-konsernia, joka syntyy vuoden 2017 aikana, kun Saimaan ammattikorkeakoulu Oy:stä tulee LUT:n tytäryhtiö.

– Lähtökohtana on korkeakoulujen strateginen yhteensopivuus sekä omaleimainen kansallinen ja kansainvälinen profiili, LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö sanoo tiedotteessa.

Hynttyiden lyömine yhteen merkitsisi, että uuden LUT-konsernin strategiaa rakennetaan alusta alkaen siten, että tiedeyliopiston ja erillisinä tytäryhtiöinä toimivien Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen erityispiirteet otetaan huomioon.

– Kumppanuus voi johtaa aitoon win-win -tilanteeseen. LAMK saa sitoutuneen yliopistokumppanin, joka vahvistaa ammattikorkeakoulun kehitysedellytyksiä, lisää koulutuksen houkuttelevuutta sekä mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön esimerkiksi yrityshankkeissa, sanoo LAMK:n hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi.

Konserniin liittyminen toisi Lahteen DI- ja KTM-tutkintoon johtavan koulutuksen lisätarjontaa ja lisää tutkimusresursseja.

LAMK Oy:n omistavat Lahden kaupunki, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Heinolan kaupunki, Hollolan kunta ja Orimattilan kaupunki.

LUT-konsernin rakentaminen lähti vauhtiin, kun aiemmin marraskuussa Etelä-Karjalan kunnat (Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari) päättivät, että ne siirtävät ammattikorkeakoulun omistuksensa Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle (Lappeenranta University of Technology, LUT).

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*