Mikkelin kaupunki jatkaa neuvotteluja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa perusteettomasti maksettujen lukiokoulutuksen valtionosuuksien takaisinmaksun ehdoista ja aikataulusta.

Mikkelin kaupunki ei saanut valituslupaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Otavan Opiston lukiokoulutuksen valtionosuuksien takaisinperintää koskevassa asiassa.  

Näin ollen Itä-Suomen hallinto-oikeuden viime syyskuussa tekemä päätös valtionosuuksien takaisinperinnästä jää voimaan. 

Mikkelin kaupunki kertoo tiedotteessaan jatkavansa neuvotteluja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kanssa takaisinmaksun ehdoista ja aikataulusta. Lisäksi kaupunki selvittää akordin eli velan osittaisen anteeksiannon mahdollisuutta. 

Alun perin OKM peri Mikkeliltä lähes 15,65 miljoonaa euroa. Ministeriö kuitenkin kohtuullisti summaa 2,4 miljoonalla, joten takaisin maksettava summa on noin 13,25 miljoonaa. Lisäksi OKM pidättäytyy korkojen laskuttamisesta.  

OKM: Liikaa opiskelijoita lukiokoulutuksessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi joulukuussa 2019 perivänsä Mikkelin kaupungilta takasin perusteettomasti saatuja lukiokoulutuksen valtionosuuksia. 

OKM:n selvityksessä kävi ilmi, että Mikkelin kaupungin ylläpitämässä Otavan Opistossa oli satoja lukiokoulutuksen sisäoppilaitosopiskelijoita, vaikka opiskelijamäärä oli lukiokoulutuksen järjestämisluvassa rajattu enintään 50 opiskelijaan. 

Ministeriön mukaan Mikkelin kaupunki toimi lukiolain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain vastaisesti. Takaisinperintä koskee vuosia 2013–2017. 

Takaisinperintäpäätöksen vaikutus on kirjattu oikaisuna Mikkelin kaupungin vuoden 2019 tilinpäätökseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*