Mikkelin kaupunginkirjasto on aktiivisesti vienyt eteenpäin kansallisestikin merkittävää kirjastojärjestelmän kehittämistyötä Etelä-Savon kirjastokimpan eli Lumme-kirjastojen hyväksi, palkintoperusteluissa todetaan.

Mikkelin kaupunginkirjasto on saanut Vuoden kirjastokehittäjä 2016 -palkinnon.

Palkintoperusteluissa kiitosta saa Mikkelin kaupunginkirjaston vuorovaikutteinen ja verkostomainen toimintatapa, joka alueen kirjastojen kanssa on tuottanut yhteisen toimintasuunnitelman kirjastojen kehittämiseksi.

– Myös kokoelmapolitiikkaa on kehitetty kirjastojen yhteistyönä Mikkelin johdolla. Näin toiminnalle ja kehittämiselle on luotu rakenteet, joiden puitteissa kirjastot toimivat, perusteluissa sanotaan.

Lisäksi Mikkelin kaupunginkirjasto on osallistunut aktiivisesti koko Itä-Suomen kirjastojen osaamisen kehittämiseen. Taustatyötä on tehty osaamiskartoitusten kautta ja saatu tieto on käytetty ajankohtaisten ja tulevaa ennakoivien koulutusten tarjoamiseen ja järjestämiseen. Mikkelin kaupunginkirjaston kehittämiä koulutusaihioita on lainattu ahkerasti myös muualle kirjastoalan koulutuksiin.

Kiitosta saa myös se, että Mikkelin kaupunginkirjasto on madaltanut etenkin pienten kirjastojen kynnystä ottaa käyttöön avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä.

– Samalla tässä työssä Mikkelin kaupunginkirjasto on luonut rakenteen, jonka puitteissa kirjastojen on ollut turvallista käydä ihan uudenlaiseen kirjastojärjestelmämaailmaan.

Ideoita ja kehittämisaihioita Mikkelin kirjaston henkilökunta on hakenut kansainvälisistä seminaareista ja tutustumalla muiden maiden kirjastoihin. Myös yhteistyö ja verkostoituminen korkeakoulujen tiedeyhteisöjen sekä monien muiden toimijoiden ja sidosryhmien kanssa näkyy erinomaisesti Mikkelin kaupunginkirjaston kehittävässä otteessa.

– Kokonaisuudessaan Mikkelin kaupunginkirjasto – Etelä-Savon maakuntakirjasto on erinomainen esimerkki alueellisesta veturista, jolla on laaja-alainen näkemys monipuolisesta kirjastotoiminnan kehittämisestä sekä kyky nähdä ja valmius tarttua aktiivisesti toimeen ja viedä eteenpäin tärkeäksi koettuja kehittämistoimenpiteitä, palkintoperusteluissa suitsutetaan.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, kok., myöntämän palkinnon luovutti ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäivillä Helsingissä keskiviikkona 23. marraskuuta.

Vuoden Kirjastokehittäjäpalkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta kirjastojen palvelujen kehittäjänä. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008.

 

Lue myös:

Kirjastolaki nostaa riman korkealle – kirjastoissa tarvitaan vanhaa, uutta ja muualta lainattua

 

Lisää uutisia kirjastosta Kuntalehdessä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä