Nurmes on voittanut Suomen kirjastoseuran viime vuonna julistaman Maailman paras kirjastokunta -kilpailun.

Nurmeksessa tehtiin vuonna 2014 asukasta kohden 25,4 kirjastolainaa ja 15 kirjastokäyntiä.

Koska Suomi on maailman kärjessä kirjastojen käytössä, kilpailun järjestäjät arvelivat että Suomen ykkönen on myös maailman ykkönen.

Kirjastolaki uudistetaan tulevalla vaalikaudella. Kirjastoalan järjestöjen sosiaaliseen mediaan perustama Kirjastopuolue pyrkii tuomaan esiin kirjastoille tärkeitä arvoja ja sellaista politiikkaa, että maailman parhaat kirjastot myös pysyvät maailman parhaina ja aktiivinen kirjastonkäyttö turvataan.

Suomen kirjastoseura korostaa maksuttomien kirjastopalvelujen tärkeyttä, kirjastopalvelujen merkitystä harvaanasutuilla alueilla, kirjaston keskeistä asemaa syrjäytymisen ehkäisemisessä ja tiedon vapaan saatavuuden turvaajana.

– Taloudellisten uhkakuvienkin keskellä kannattaa muistaa, että maassamme vierailee jatkuvasti kirjastoturisteja ihmettelemässä, millaisia maailman käytetyimmät kirjastot oikein ovat. Pisa-tuloksissa olemme maailman kärkeä, kirjastokäynneissä ja lainoissa ehdoton ykkönen. Koko kirjastomaailma katsoo Nurmekseen!, ylisti Kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander.

Aiheesta aiemmin:

Kirjastolaki laitetaan ajan tasalle

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä