OAJ:n arvion mukaan opetus ei keskeydy palkansaajien mielenilmauksen vuoksi. (Kuva: Ville Miettinen)

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ arvioi, että kaikki koulut pysyvät auki perjantaille suunnitellusta palkansaajien mielenilmauksesta huolimatta. Myös lähes kaikki päiväkodit pidetään avoinna.

– OAJ lähtee siitä, että mielenilmaukseen osallistumisen vuoksi ei yhtään koulua tai päiväkotia kokonaan suljeta. Emme halua vaarantaa lasten tai opiskelijoiden turvallisuutta. Mielenilmaisu ei saa myöskään haitata millään tavoin ylioppilaskirjoituksia. Näin olemme ohjeistaneet jäseniä, järjestöjohtaja Pasi Pesonen kertoo OAJ:n tiedotteessa.

OAJ on järjestönä mukana palkansaajien mielenilmauksessa 18.9. puolustaakseen työntekijöiden vapaata oikeutta sopia työajasta ja palkasta. Mielenilmaukseen odotetaan runsaasti opettajia, mutta OAJ:n paikallisyhdistyksistä saatujen tietojen mukaan koulut ja päiväkodit pyritään silti pitämään avoinna. Näin opetus- ja kasvatustyö jatkuisi mahdollisimman normaalisti.

OAJ:ssa paikallisyhdistykset ja niiden jäsenyhdistykset päättävät, osallistuuko yhdistys mielenilmaisuun. Virkasuhteiset opettajat eivät saa lähteä osoittamaan mieltä ilman yhdistyksen päätöstä.

– Päiväkotien osalta tiedot ovat epävarmempia, koska niiden henkilöstöstä vain lastentarhanopettajat kuuluvat OAJ:hin, emmekä tiedä, kuinka laajasti muiden ammattiliittojen jäsenet osallistuvat Helsingin mielenilmaukseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*