Helsinki haastoi ja aina yhtä iloinen Itä-Suomi otti haasteen vastaan. Joensuun kaupunki teki taatusti omanlaisen tanssivideon ja osallistuu sillä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Koko Suomi tanssii –kampanjaan.

Vaikka lumisella hotellin katolla tanssivat hieman jäykähköt virkamiehet Enon disco-kappaleen tahtiin, niin ohjaus ja kuvaus oli ammattilaisten käsissä. Tanssivideon kun ohjasi suomalaisille tuttu elokuvaohjaaja Markku Pölönen.

-Jos mie olisin sinne mennyt ohjeita huutamaan, niin ei siitä olisi mitään tullut. Pölösellä on sen verran paljon auktoriteettia näillä kulmilla, ettei kukaan kieltäytynyt, kaupungin viestintäpäällikkö Ville Moilanen kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Helmikuun lopulla tehdyn pidetyn lumidiscon kuvauksissa meni aikaa 2,5 tuntia. Tieto tanssikuvauksista tuli yllätyksensä Joensuun kaupungin konsernijohdolle.

-Konsernijohdon seminaariin osallistui 40 henkilöä ja vain 3 meistä tiesi tästä etukäteen. Ei haluttu aiheuttaa turhia paineita liikkeitten suhteen. Kukaan ei ämpöillyt vastaan, kun aamulla ilmoitettiin kuvauksista, Moilanen nauraa.

Johtaja edellä – alaiset perässä

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on yksi videolla letkeästi lannettaan heiluttavista tanssilattian kuninkaista. Vielä jutuntekohetkellä video oli katsomatta. Ehkä parempi niin.

-Taiteellinen panos on annettu, mutta lopputulos näkemättä. Olen tässä lentokentällä ja pitääkin ruveta sitä katsomaan. Paras varmaan laittaa äänet kuitenkin pois laitteesta, Karjalainen nauraa.

Enon disco on Joensuun seudulla kulttimaineessa oleva kappale, jota joko vihataan tai rakastetaan.

– Oli selvä homma, että halusimme videolle Enon discon. Markku Pölönen sovitti kappaleen hiukan nopeammaksi, että kankeiden virkamiesten oli sen tahtiin helpompi tanssia, viestintäpäällikkö Ville Moilanen sanoo.

Tanssihaasteeseen ovat osallistuneet aikaisemmin Helsingin lisäksi muun muassa Tampereen, Lahden, Hämeenlinnan ja Mikkelin kaupungit. Mikä kunnista ehtii seuraavana? Laita linkkivinkkiä Kuntalehden toimitukseen.

Linkki Enon discoon

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*