Oulu on keski-iältään Euroopan nuorin kaupunki, mikä luo merkittävän kilpailuedun kaupungille ja sen tulevaisuudelle. Nuoren ikärakenteen kääntöpuolena on korkea nuorisotyöttömyys, jonka Oulun päättäjät haluavat kitkeä.

– Nuorisotyöttömyys koskee kaikkia isompia kaupunkiseutuja maassamme ja tämä on ongelma, johon on puututtava. Nyt etsitään siis tosissaan käytännön ratkaisuja nuorisotyöttömyyden kitkemiseen ja me haluamme haastaa näihin talkoisiin koko Suomen. Tilanne vaatii radikaalin suunnanmuutoksen, sitä voisi kutsua vaikka U-käännökseksi, toteaa Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen.

Oulussa Nollatoleranssi nuorisotyöttömyydelle – nyt työllistetään! -kampanjan tavoitteena on saada aikaan merkittävä suunnanmuutos tilanteessa, jossa kaupungissa on 2 000 työtöntä nuorta.

– Ideaalitilanteessa nuorisotyöttömyys olisi tietysti nolla. Kuten kaikki tietävät, se on mahdoton tehtävä, mutta ilman aktiivisia toimenpiteitä paremmasta ei voi edes unelmoida, sanoo Pennanen.

Nuorisotyöttömyyden poistaminen on valittu uuden Oulun juhlavuoden pääteemaksi, ja aihe halutaan nostaa myös valtakunnalliseksi keskustelunaiheeksi.

Oulu käynnistää valtakunnallisen ideakilpailun nuorten työllistämiskampanjan yhteydessä. Ideakilpailulla haetaan uusia ideoita ja toimenpide-ehdotuksia nuorten työllisyyden parantamiseksi. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa.  Kolme parasta ideaa palkitaan 1 000 euron rahapalkinnolla ja esitellään toukokuun lopulla järjestettävässä Nuorten Areenassa.

Aiheesta aiemmin:

HS: Nuorisotyöttömyys kasvaa koko Suomessa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä