Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Sanna Marinia, sd., vihapuheesta syyttänyt kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi ei pidä Marinin esiintymistyyliä valtuuston puheenjohtajalle sopivana, uutisoi Aamulehti.

Marin käsitteli perjantaina blogissaan hyväosaisuutta ja huono-osaisuutta sen kautta, että 8 500 euron kuukausikorvausta EU-parlamentin siirtymäajalta nauttiva Eija-Riitta Korhola oli todennut, ettei voi taloudellisista syistä ryhtyä eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi.

– Sanna Marinin vihapuheet antavat perussuomalaisistakin maltillisen kuvan Sopiiko sdp:n likaisten temppujen osaston tykki valtuuston pj:ksi, Sasi kirjoitti mikroblogi Twitterissä.

Aamulehden haastattelussa Sasi muistutti, että Marin on ollut aiemminkin kärkevä lausunnoissaan.

– Kun hyökkää jotakuta vastaan, niin minusta se ei ole vihapuhetta kansanryhmää vastaan, mutta luonteeltaan kuitenkin hyökkäys ja vihan ilmaisu, Sasi sanoo.

Sasin mukaan Marinin on muutettava tyyliään tai luovuttava valtuuston puheenjohtajuudesta.

– Mielestäni valtuuston puheenjohtajan on esiinnyttävä sovittelevasti ja pyrittävä tuomaan esille kaupunkilaisten näkökohtia. Valtuuston puheenjohtaja johtaa kaikkien puolueiden muodostamaa elintä, eikä hyökkäävä tyyli sovi hänelle.

Sanna Marin pitää Sasin väitettä vihapuheesta asiattomana ja ihmettelee, kuinka perustuslakivaliokunnan jäsen voi kommentoida näin.

– Kyse ei missään nimessä ollut vihapuheesta, enkä ymmärrä, miksi hän on sen näin tulkinnut. Blogikirjoitukseni oli asiallista poliittista keskustelua. Kommentoin Eija-Riitta Korholan sanomisia, en häntä henkilönä, Marin toteaa.

– Blogissani keskusteltiin asioista, yhteiskunnan eriarvoistumisesta sekä hyvä- ja huono-osaisuudesta. Se ei liity valtuuston työskentelyyn, eikä sitä voi määritellä vihapuheeksi.

Marin pitää Sasin älähdystä tarkoitushakuisena.

– Hän yrittää kääntää oman puolueensa ongelmat minun syykseni. Itse en ole saanut valtuuston puheenjohtajana negatiivista palautetta edes kokoomukselta, vaan olen saanut pelkkää kiitosta.

Aamulehden uutinen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä