Jani Kokko on toiminut Muuramen kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009. Eduskuntaan hänet valittiin kevään 2023 vaaleissa. (Kuva: Kuntaliitto)

Muuramen kunnanvaltuutettu, SDP:n kansanedustaja Jani Kokko on valittu Euroopan neuvoston kunta- ja aluehallintokongressin kuntakamarin varapresidentiksi. Kamarin presidentti ja varapresidentit muodostavat kamarin hallituksen.

Kuntakamari työskentelee demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumiseksi paikallishallinnossa.

– Olen erittäin innoissani saamastani luottamuksesta eurooppalaisella areenalla yli puoluerajojen. Uusi tehtävä kongressin hallituksessa tarjoaa näköalapaikan Euroopan paikallis- ja aluehallintoon, joka on osoittanut vahvuutensa erityisesti nykyisten kriisien, kuten pandemian ja sodan aikana, sanoo Kokko Kuntaliiton tiedotteessa.

Kongressin 25. lokakuuta pidetyn täysistunnon yhteydessä järjestetyssä kuntakamarin istunnossa käsiteltiin muun muassa Viron monitorointiraporttia sekä Albanian paikallisvaalitarkkailuraporttia.

– Suomi on sitoutunut Euroopan neuvoston työhön monin eri sopimuksin, joissa määritellään se, miten meidän yhteinen arvopohjamme tuodaan käytäntöön. Kunta- ja aluehallintokongressi monitoroi ja ohjeistaa tätä paikallishallinnon tasolla. Jos emme olisi mukana, muut määrittelisivät nämä meidän puolestamme, toteaa Kuntaliiton kansainvälisten asioiden päällikkö Laura Parsama.

Suomi on ollut Euroopan neuvoston jäsen ja edustettuna kunta- ja aluehallintokongressissa vuodesta 1989. Kuntaliitto on toiminut Suomen valtuuskunnan sihteeristönä koko jäsenyyden ajan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä