Markus Hirvonen Kuntalehden standillä kuntajohtajapäivillä 2019.
Markus Hirvonen kuvattuna Kuntajohtapäivillä elokuussa 2019. (Kuva: Sonja Eloranta)

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen on siirtynyt omaehtoiseen karanteeniin mahdollisen koronavirusaltistumisen vuoksi. Hirvonen kertoo asiasta sosiaalisen median kanavissaan.

Hirvonen kertoo saaneensa perjantaina tiedon harrastusjoukkueensa jäsenen mahdollisesta altistumisesta, jonka jälkeen jäsen on tietämättään ollut mukana joukkueen toiminnassa.

– Altistumiseni on toistaiseksi vain teoreettinen, altistuminen ja sitäkautta tuleva karanteeni tulevat mikäli joukkuekaverini koronatesti on positiivinen. Tästäkin huolimatta olen tänään vetäytynyt omaehtoiseen karanteeniin, konsultoituani Siun Soten tartuntatautilääkäriä. Mikäli tartunta varmistuu, menen koronatestiin ja minulla alkaa virallinen karanteeni, Hirvonen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Hirvonen haluaa toiminnallaan muistuttaa siitä, että koronavirusriski on todellinen myös Pohjois-Karjalassa. Aiemmin tällä viikolla Juuan naapurissa Lieksassa paljastunut joukkoaltistuminen johti rajoitustoimiin kaupungissa.

– Haluan herättää kaikki maakunnan ihmiset koronavirusriskiin. Jos keväällä ja kesällä olimme taipuvaisia ajattelemaan ettei globaali pandemia löydä tietään tänne rajaseudulle, on se ajatus nyt syytä hylätä, Hirvonen muistuttaa.

– Välimatkat ja asuintiheys meillä on suurta, mutta inhimillinen elämä tuo ihmisiä yhteen. Nyt on erittäin tärkeää että jokainen tehostaa suojautumistoima vakavan tartuntataudin edessä.

Hirvonen muistuttaa myös yksilön vastuusta perheen, läheisten kuin työyhteisön terveydestä huolehtimisessa.

– Minulla tämä velvollisuus koskee työyhteisöäni, ja virkavastuulla koko Juukaa. On hyvä tajuta kuinka isoksi henkilökohtainen vastuumme tänä outona aikana kasvaa.

Hirvonen kertoi omaehtoisesta karanteenistaan perjantaina. Lauantaina hän twiittasi päivityksen tilanteeseen: altistumista ei tapahtunut, kun pelikaverin testi oli negatiivinen.

Juttua muokattu 28.9. klo 10.00: Päivitetty tieto, että altistumista ei tapahtunut.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Oliko kyse sittenkin hätävarjelun liioittelusta?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*