Jaana Heikkilä (kuvassa vas.) on Ylöjärven uusi kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Katja Luojus on uuden kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Molemmat naiset ovat urallaan toimineet sekä kaupunginhallituksen, että kaupunginvaltuuston puheenjohtajina. (Kuva: Ylöjärven kaupunki)

Kaksi kertaa pöydälle kaupunginvaltuuston käsittelyssä jäänyt uuden kaupunginhallituksen valinta onnistui viimein Ylöjärvellä. 11.9. pitämässään kokouksessa kaupunginvaltuusto kyllä erotti tilapäisen valiokunnan esityksestä aiemman kaupunginhallituksen epäluottamuksen takia, mutta uuden kaupunginhallituksen nimistä ei päästy sopuun. Samoin kävi lokakuun valtuuston kokouksessa.

Uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin demareiden Jaana Heikkilä. Varapuheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Katja Luojus.

Kaupunginhallituksen kokoonpanosta syntyi yhteinen näkemys, kun perussuomalaisten Erja Pelkonen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana toiminut Mauri Heiska jättäytyivät sivuun hallituksesta. Heiska kuuluu Suomen Kataja-ryhmään, jonka jäsenet jättivät perussuomalaiset sisäisten ristiriitojen takia valtuustokauden aikana.

Uskoa löytyy

Tuore kaupunginhallituksen puheenjohtaja uskoo siihen, että Ylöjärvellä löydetään yhteinen näkemys päätöksenteossa muutaman kuukauden turbulenssin jälkeen.

-Meillä oli ryhmien väliset neuvottelut, jossa tämä asia sovittiin. Itse en neuvotteluissa ollut mukana, mutta muut ryhmät toivoivat yksimielisesti, että demarit ottaisivat kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan, viime valtuustokaudella kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Jaana Heikkilä kertoo.

-Onhan meillä koko ajan päästy asioista päättämään, mutta kaupunginhallituksen kokoonpanon osalta tilanne on ollut auki. Nyt tuntuu siltä, että luottamus saadaan tällä porukalla palautetuksi, Heikkilä jatkaa.

Epäilty tietovuoto

Pitkään puidussa tapauksessa oli kyse epäluottamuksesta Erja Pelkosta kohtaan. Pelkosen epäillään vuotaneen paikalliselle lehdelle tietoja kaupunginhallituksen marraskuussa 2022 salaisena käsittelemästä asiasta.

Kaupunginhallitus teki asiasta rikosilmoituksen, mutta esitutkinta keskeytyi syyttäjän arvioitua, ettei asia todennäköisesti selviä lehdistön lähdesuojan takia. Erja Pelkonen on pitänyt luottamuksensa kyseenalaistamista ajojahtina. Hän on kiistänyt vuotaneensa kyseisiä tietoja, sillä hän ei ollut jääviyden takia läsnä pykälää käsiteltäessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kuvatekstin mukaan Ylöjärven kaupunginhallituksessa on kaksi uutta puheenjohtajaa!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä