Keuruun kaupunginvaltuutettu Joonas Röppänen, ps., välitti valtuuston kokouksesta videokuvaa Periscopessa. (Kuvakaappaus Joonas Röppäsen Twitter-tililtä)

Keuruun kaupunginvaltuustossa kohistiin viime viikolla, kun yksi valtuutetuista välitti kokouksesta suoraa lähetystä videopalvelu Periscopessa, uutisoivat Lännen Median lehdet.

Ärtymystä aiheutti se, että valtuutettu ei kertonut suorasta lähetyksestä etukäteen.

Kuntaliiton johtava lakimies Riitta Myllymäki sanoo Lännen Medialle, että videolähetyksen välittämisestä kertomatta jättäminen ei ole lainvastaista, mutta toisaalta kertominen olisi kuulunut hyviin tapoihin.

Koska valtuustojen kokoukset ovat julkisia kokouksia, puheenjohtaja voi kieltää kuvaamisen vain jos se häiritsee kokousta.

Mainos– Aineiston julkaisussa voi tulla kyseeseen laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Silloin julkaisulla pitää olla vastaava toimittaja. Jos kokouksesta jäisi tallenne, silloin henkilötietolaki vaatisi laatimaan muun muassa rekisteriselostaan, Myllymäki kertoo.

Myllymäki suosittaa, että kunnat kuvaisivat kokouksensa itse verkkolähetystä varten. Näin tekee 25 prosenttia kunnista – myös Keuruu päätti tehdä vastedes näin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Millä perusteella Riitta Myllymäki arvelee, että kunnanvaltuuston kokouksesta pitäisi tehdä henkilörekisteri-ilmoitus, kun sitä ei tehdä eduskunnan televisioiduista täysistunnoistakaan?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*