Kuntaministeri Anu Vehviläinen. (Kuva: Kunta.tv)

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) vetoaa suomalaisiin kuntapäättäjiin, jotta Suomeen tulviva pakolaisvirta saadaan hoidettua kunnialla. Tornion kautta viime päivinä on maahamme saapunut noin 500 henkilöä päivässä ja kaikki heidät pitää saada majoitettua turvapaikkaprosessin ajaksi.

-Vetoan Suomen kuntapäättäjiin ja -johtajiin, että uusia vastaanottokeskuksia kyettäisiin perustamaan heti. Tilanne on poikkeuksellinen ja siihen on suhtauduttava erittäin vakavasti.

Aiemmin tällä viikolla sisäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto lähettivät kuntiin infokirjeen koskien turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ja oleskeluluvan saaneiden kotouttamispalveluita.

-Turvapaikanhakijat tarvitsevat hakemuksen käsittelyn ajaksi majoituspaikan ja muita vastaanottopalveluita. Nyt olemme tilanteessa, että nykyisten vastaanottokeskusten kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä vastaamaan tarpeeseen. Tilanne on nopeasti kriisiytymässä, koska uusia hakijoita tulee Suomeen satoja päivittäin, ministeri Anu Vehviläinen toteaa valtioneuvoston sivulla julkaistussa vetoomuksessa.

Lue aiemmat uutiset aiheesta turvapaikanhakijat

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä