Ilari Havukainen johtaa Kuntaliiton Brysselin toimistoa.

Sote-uudistus luo uuden tilaisuuden pohtia, mitä EU voisi tarjota kunnille ja kuntien verkostoille, sanoo Kuntaliiton Brysselin toimistoa johtava Ilari Havukainen Kuntalehden ja Euroopan alueiden komitean tuottaman Mitä kuuluu EU? -videosarjan kolmannessa jaksossa, jonka teemana on kuntien edunvalvonta Brysselissä.

-Vaikka EU:lla ei ole toimivaltaa sosiaali- ja terveyspolitiikkaan, tämä muutos antaa meille mahdollisuuden katsoa uudestä näkökulmasta, Havukainen sanoo.

Asetelma voi mahdollistaa sen pohtimisen, mitä kunta tarkoittaa EU:ssa tulevaisuudessa ja mitä suomalainen kunta voi tarjota EU:lle ja muille Euroopan kunnille ja alueille, Havukainen sanoo.

-Se, miten paljon pienellä kunnalla on valtaa ja taloudellisia resursseja suhteessa aluehallintoon muissa EU-maissa, on Suomessa poikkeuksellista edelleen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Videolla nähdään myös uutiskatsaus alueiden komitean ajankohtaisista asioista sekä kuullaan alueiden komitean Suomen valtuuskuntaa johtavan Markku Markkulan (kok./epp) ja Helsingin yliopiston aluepolitiikan ja aluehallinon professorin Sami Moision näkemykset Suomen alueuudistuksesta ja mm. alueiden itsehallinnosta.

Katso Mitä kuuluu EU? -sarjan uusin video: (klikkaa kuvaa)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*