Apulaisoikeusasiamies tutkii Oulun kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen, kesk., puheenvuorosta tehtyä kantelua, kertoo Yle.

Moilanen kuvaili kaupungin kaduilla olevia päihteidenkäyttäjiä ”vähäosaiseksi ihmisroskaksi” syyskuussa valtuustokeskustelussa, jossa käsiteltiin kaupungin katujen puhtaanapitoa.

Kommentista nousi valtakunnallinen kohu, ja Moilanen joutui anteeksipyynnöstä huolimatta jättämään työnsä sote-palveluyritys Pihlajalinnan toimitusjohtajana.

Puheenvuorosta tehtiin kantelu apulaisoikeusasiamiehelle. Kantelu koskee Moilasen toimintaa luottamushenkilönä.

MainosKantelun perusteena ovat kunta- ja hallintolain kohdat, jotka edellyttävät luottamushenkilöltä ja viranomaiselta asiallista ja arvokasta käyttäytymistä ja kielenkäyttöä, kantelua käsittelevä esittelijäneuvos Ulla-Maija Lindström kertoo Ylelle.

Valtuutetun toimintaa arvioi kaupunginhallitus. Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kyösti Oikarisen, kesk., mukaan Moilasta on kuultu, ja selvitys on valmistelussa kaupungin juristeilla. Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin antaa ratkaisunsa sen jälkeen, kun Oulun kaupunginhallitus on palauttanut selvityksensä.

Kyösti Oikarinen ihmettelee, miksi juuri Moilasen puheenvuoro on päätynyt tutkittavaksi.

– Kun kuuntelee kielenkäyttöä valtuustojen kokouksissa tai eduskunnan kyselytunneilla, niin aika monella kielenkäyttö on kovaa ja välillä hyvinkin ilkeää, Oikarinen sanoo Ylelle.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*