Anna Mäkelän erottamista pitää laittomana niin Mäkelä itse kuin myös hänen seuraajansa. (Kuva: Kari Långsjö)

Kittilän hallintojohtaja, vt. kunnanjohtajana toimiva Esa Mäkinen esittää, että viime viikolla erotetun Anna Mäkelän potkut perutaan, uutisoi Yle Lappi.

Mäkisen mukaan irtisanomispäätös tulisi jättää panematta täytäntöön, koska se on laiton, sillä Anna Mäkelällä ei ollut mahdollisuutta antaa vastinetta hänen erottamistaan valmistelleen tilapäisen lautakunnan raporttiin.

Kittilän valtuusto päätti äänestyksen jälkeen erottaa kunnanjohtaja Anna Mäkelän 17. marraskuuta. Mäkelä sanoi valittavansa päätöksestä hallinto-oikeuteen, koska hän piti päätöstä laittomana.

Kittilän kunnanhallitus kokoontuu tänään klo 15.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”(…) Anna Mäkelällä ei ollut mahdollisuutta antaa vastinetta hänen erottamistaan valmistelleen tilapäisen lautakunnan raporttiin.”

    Tuosta saa sen kuvan kuin Anna Mäkelällä ei olisi ollut yhtäkään tilaisuutta antaa vastinetta. Mäkelää on kyllä kuultu asiassa, kuten jokainen lukutaitoinen saa tietää.

    Prosessin loppuvaiheessa Anna Mäkelän arvostelukyky alkoi kuitenkin (taas?) pettää ja hän jakeli medialle lausuntoja, joissa hän mm. vertaa paikallista yhteisöään Pohjois-Koreaan. Nämä lausunnot noteerattiin kunnanhallituksessa ja -valtuustossa eikä Mäkelä ilmeisesti niihin ole antanut vastinetta. Kuulisimme kyllä mielellämme Anna Mäkelän selityksen.

  2. Edellisestä kommentista voisi päätellä, että sen on kirjoittanut joku Kittilän kunnan luottramushenkilö, joka on osallinen prosessissa. Kommentti ei täsmää siihen, mitä vt.kunnanjohtaja asiasta esittää. Jos siis Mäkelää ei ole kuultu tilapäisen valiokunnan ”raportin”, tarkoittanee esityksen johdosta ennen valtuuston käsittelyä, vt.kunnanjohtajan esitys valtuuston päätöksen täytäntöön panematta jättämisestä on oikea johtopäätös, ja kaikki muu – kuten edellä – on seli-seli-selittelyä omista tekemisistä ymmärtämättä, mitä kuulemisellä tässä yhteydessä tarkoitetaan.
    Kaamos on Lapissa alkamassa, ja se on tainnut saavuttaa Kittilän kunnantalon etuajassa.

  3. Taitaa Kittilä saada kohta toisen ex-kunnanjohtajan vt:stä? Miten se meni, sen lauluja laulat jonka leipää syöt kuten yksi Kittilän luottamushenkilöistä asian ilmaisi paikallisuutisissa?

    Eiköhän siellä Kittilän paikallinen hyvävelijärjestö joudu vielä ylpeytensä nielemään mihin vt.kj viittaa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä