Pakkoliitoksia vastaan -liike on rekisteröinyt aloitteen itsehallinnon puolesta kuntien pakkoliitoksia vastaan. Liike kannattaa kuntien omaehtoista ja yhteistyöhön perustuvaa kunta- ja palvelurakenteen kehittämistä.

Liikkeen tiedotteen mukaan kansalaisaloitteella halutaan vahvistaa kuntien suojaa valtiohallinnon pakottamia kunta- ja osakuntaliitoksia vastaan, varmistaa kunnille riittävät voimavarat lakisääteisten tehtäviensä hoitamiseksi ja edellyttää toimivaa lähidemokratiaa.

Pakkoliitoksia vastaan –liike pyrkii keräämään kansalaisaloitteelle vähintään lain vaatiman allekirjoittajien määrän eli 50 000 nimeä ympäri Suomea, jotta aloite menee eduskunnan käsittelyyn.

– Suurkuntien muodostaminen ei ole mikään ratkaisu, vaan johtaa lähidemokratian heikkenemiseen, reuna-alueiden palveluiden häviämiseen ja tällä hetkellä elinvoimaisten kuntien näivettymiseen. Tämä asia koskettaa erittäin suurta osaa Suomen kansasta ja toivomme, että kaikki, jotka haluavat vastustaa tätä kehitystä, allekirjoittavat aloitteen, kannustavat liikkeen perustajajäsenet Mikael Lönnroth ja Pia Tynys. 

Pakkoliitoksia vastaan -liikkeen kotisivut

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä