Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän osavuosikatsauksen mukaan koko kuntayhtymän tasolla tammi-kesäkuun tulos päätyy 8,7 miljoonan euron alijäämään. Edellisenä vuonna vastaavan ajanjakson alijäämä oli 9,3 miljoonaa euroa.

Peruspalvelukeskus Aava-liikelaitos ja ympäristöterveyskeskus näyttäisivät päätyvän lievästi ylijäämäiseen tulokseen. Erikoissairaanhoidon taloustilanne jatkuu vaikeana, joskin pientä valon pilkahdusta on nähtävissä kesäkuun tuloksessa. Yhtymän toimintakulut talousarviossa ovat 441 miljoonaa.

– Loppuvuoden aikana on välttämätöntä jatkaa entistä päättäväisemmin työtä erikoissairaanhoidon ylityspaineiden vähentämiseksi. Nyt on taloudellisiin tavoitteisiin sitoutumisen ja tekojen aika, painottaa kuntayhtymän johtaja Jouni Mutanen.

Erikoissairaanhoidon alijäämäksi kesäkuun lopun tietojen perusteella ennustetaan 12,5–13,5 miljoonaa euroa. Jäsenkuntien maksuosuusennustetta laskettaessa on arvioitu loppuvuonna toteutettavilla sopeuttamistoimenpiteillä leikattavan ylityspaineita siten, että maksuosuuksilla jäisi katettavaksi 10,5 miljoonan euron suuruinen alijäämä.

PHSOTEY on aloittanut keskussairaalan tuottavuuden säännöllisen seurannan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kehitettyä menetelmää käyttäen. Erikoissairaanhoidon tuloksellisuus- ja vaikuttavuusohjelman mukaisesti erikoissairaanhoidon sairaansijojen määrää vähennetään jo tänä syksynä kustannusten nousun hillitsemiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä