Porilainen ex-ministeri, kansanedustaja Krista Kiuru on arvostellut rankasti kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen palkankorotusta. (Kuva: VNK / Laura Kotila)

Vajaan 600 euron palkankorotus kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen kuukausipalkkaan on nostanut some-myrskyn Porin suunnalla. Erityisen ärhäkästi kaupunginjohtajan palkankorotusta on arvostellut kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Krista Kiuru (sd.). Kaupunginhallituksessa ratkaisu palkankorotuksesta oli yksimielinen.

-Vanha kaupunginhallitus päätti lomauttaa kaupungin henkilökunnan viime kesänä – tänä kesänä suurimmat ylipäälliköt saavat hurjat palkankorotukset, lataa Kiuru avoimilla Facebook-sivuillaan.

Ex-ministeri on antanut sanan säilän sivaltaa kunnolla, kun on kaupunginhallituksen maanantaina tekemää päätöstä suominut.  Palkankorotus liittyy kaupungin tekemään organisaatiouudistukseen. Tässä yhteydessä kaupungin ykkösen palkka nousi 11 200 euroon.

– Huonosti harkittua ja aikaan sopimatonta: Sipilän hallitus pyysi suurituloisia johtajia luopumaan talkoohengessä ja vapaaehtoisesti osastaan. Sama Sipilän hallitus pakotti pakkopaketillaan työntekijät kiky-talkoisiin. Lopputuloksena kaupungin työntekijöiden selkänahasta on otettu sekä lomarahojen leikkaukset että lomautukset.

– Monet yksityisen tai kolmannen sektorin kuntalaisetkin ovat työttömänä tai lomautettuna. Mutta Porissa nostetaan johtajien palkkoja. Taidan elää eri todellisuudessa, sillä tällainen päätös ei sovi tähän aikaan, ihmettelee Kiuru Facebook-sivuillaan

Lisävastuu toi lisää palkkaa

Sanattomaksi ei jää myöskään myrskyn silmään joutunut kaupunginjohtaja. Harkituin sanankääntein Luukkonen antaa takaisin Facebook-vastauksessaan.

– Suomen perustuslain mukaan kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Porin kaupunginvaltuuston jäsenenä Kiuru tietää tai hänen ainakin pitäisi tietää, että Porin kaupungissa siirryttiin kolmen kaupunginjohtajan sijasta yhden kaupunginjohtajan malliin, jossa siis kahden eläköityneen kaupunginjohtajan palkkarahat jäävät käyttämättä ja tästä johtuen jäljelle jääneen kaupunginjohtajan palkkaa on kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä tarkistettu, Aino-Maija Luukkonen vastaa.

Palkankorotuspäätöksen tehneen vanhan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Juha Vasaman (kok.) mukaan palkan nostamiselle oli riittävät perusteet huomioiden Porin kaupungissa yleisesti palkkauksessa noudatetut periaatteet.

– Organisaatiouudistuksen myötä kaupunginjohtajan vastuu on lisääntynyt ja kattaa aikaisemmasta poiketen kaikki kaupungin toiminnot, Vasama toteaa kaupungin nettisivuilla olevassa tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä