Puolangan kunta patistelee videohaastein kuntalaisia ja kauempaakin kotoisin olevaa väkeä liikkumaan. (Kuva Puolangan kunta ePuolanka-hanke)

Pessimistejähän ne ovat koko porukka. Ja muutenkin ikävää ja murheellista sakkia. Nimittäin puolankalaiset, jotka kivenä hiertävät koko muun Kainuun kengässä.

Mutta nyt siellä on joku sen verran herännyt ja otetta elämäänsä saanut, että meno näyttää perin virkeältä. Ihan huolettaa. Viime vuoden lopulla käynnistyneen ePuolanka-hankkeen puitteissa on lähdetty uusimaan toimintatapoja kunnassa ja tulostakin on syntynyt. Videoasiointi käynnistyi huhtikuun lopulla, kunnan nettisivut on uudistettu ja somessa on elämää.

-Pikku hiljaa opetellaan kunnassa uusia työtapoja ja sama on edessä kuntalaisilla. Videoasiointia on jo jonkin verran käytetty. Muun muassa yhdessä rekrytointitilanteessa rekrytoija oli yhteydessä videoasioinnin kautta, hankekoordinaattori Ilona Mäki-Maukola kertoo.

Periskooppi nousee

Jos joku ei parempaa tekemistä keksi, niin kesäkuun 13. päivä pidettävä kunnanvaltuuston kokous on ensimmäinen, jota voi seurata Periscope-palvelun kautta livenä. Isoisän sotamuistona tuoma vanhan saksalaisen sukellusveneen periskooppi ei katselemiseen kelpaa, vaan kyseinen sovellus pitää hankkia älykännykkään. Ja jos ei ole älykännykkää entuudestaan, niin sekin pitää hankkia. Jos vain on rahaa moiseen turhuuteen.

MainosMutta eihän tämä ilo tietenkään kauaa kestä, sillä kesämyrskyt ovat tulossa ja kalliista siirtohinnoista huolimatta Loiste ei sähköverkkoja kuntoon saa. Ja jos saa, niin aivan lopuksi vasta Puolangalla, sillä ei ne perukan ihmisten murheet kajaanilaisia ja sotkamolaisia sähköyhtiön omistajia kiinnosta.

Jossain ensimmäisenä

Viime viikolla Puolangan kunnanhallitus teki päätöksen lähteä mukaan ensimmäisenä kuntana Väestöliiton perheystävällinen työpaikka-hankkeeseen. Nyt vaan tarvittaisiin kylille niitä lapsiperheitä. Peräkamarin poikia ei siihen joukkoon enää lasketa. Vaikka osa niistä kohta vaippoja taas tarviikin.

-Digitaalisaatio liittyy olennaisesti perheystävällinen työpaikka-hankkeeseen. Mahdollistamme etätyön ja sähköiset toimintatavat helpottavat työntekoa ja tuovat taloudellisia sekä ajallisia säästöjä, Mäki-Maukola toteaa.

Ja vaikka oman liikkumisen kanssa on vähän niin ja näin, niin Puolanka haastaa kesän aikana muut kunnat ja ihmiset liikkumaan. Sen verran mitä nyt myrskyjen ja sateiden välissä kukin kehtaa ja jaksaa. Kunnan Facebook-sivuilla julkaistaan kesäkuun aikana neljä videota, joilla haastetaan väkeä liikkeelle.

Pessimismin kehto

Ne aidot ja alkuperäiset Puolangan Pessimismi-päivät järjestetään varmaan heinäkuussa 2016 ja ihan ensimmäinen päivä. Jos vaan joku kehtaa ruveta hommaa jalalle pistämään ja kesäkuusta paleltumatta selvitään.

Ja tämän jutun kirjoittajan vaimo on syntynyt Puolangalla, joten taatusti tiedän, mistä kirjoitan. Valitettavasti.

 

Puolangan Pessimismipäivät

Puolangan ePuolanka-hanke

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. minusta sielä on hitsi hyvää porukkaa ja ny taas tuun jussia viettää sinne puolankalle ja sanonkin täs hyvät jussit koko poulankan väelle !!!!!!!!!!! kiitos !! 🙂

  2. Kiitos samoin sinulle, Matti! 🙂 Ja tervetuloa!

    Ilona / Puolangan kunta

  3. Minä vanhana puolankalaisena arvuuttelen hämäläistä väkeä, mistä kumman kunnasta olen kotoisin. Kunnan nimi suomeksi suomennettuna on persnaru. Siellä on Suomen korkein luonnonvarainen vesiputous. Manner-Suomen keskipiste sijaitsee siellä Housuvaaralla. Pääministerikin on sieltä kotoisin ja Orpo hakenut vaimon. Poikia voi nähdä kesäiltana Katiskan Grilli-kioskilla. Kunnanjohtajakin siellä kerran erotettiin, koska vaimolle järjestyi kunnasta töitä. Sain kerran kortin Amerikasta, jossa luki nimeni ja sen perässä Paul Anka ja perille tuli. Postissa on fiksua väkeä, mutta hämäläiset ei tätä napakuntaa keksi. Hyviä pessimistipäiviä puolankalaisille, jos kehtaatte ne pitää, vaikka mitä se hyvejää.

  4. Ilo pintaan ja naurulihakset liikkeelle sateisena kesäpäivänä. Ootta työ lystiä sakkia :D!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*