Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) mukaan peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin kohua herättäneessä sote-työryhmässä korostuu liiaksi erikoissairaanhoidon osuus.

Risikko kommentoi työryhmän tilannetta sunnuntai-iltana. Työryhmän kokoonpano herätti keskustelua koko viikonlopun.

Guzenina-Richardson muun muassa jätti ryhmästä pois kokoomustaustaisen STM:n kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen ja nimitti ryhmän johtoon osastopäällikkö Kirsi Paasikosken (sd.), jonka kokemusta on arvosteltu riittämättömäksi.

– Peruspalveluministerin nimeämässä työryhmässä korostuu liikaa erikoissairaanhoidon osuus. Työryhmään tarvitaan jäseniksi lisää perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden asiantuntijoita. Tarkoitushan on tehdä uudistus, joka vahvistaa perusterveydenhuoltoa ja sosiaalihuoltoa, toteaa Risikko.

Risikon mukaan ryhmän kokoonpanosta käytiin keskustelu sosiaali- ja terveyspoliittisessa ministerityöryhmässä perjantaina.

– Ministeriryhmän kokouksessa todettiin, että peruspalveluministerille toimitetaan täydennysesityksiä asiantuntijoista mahdollisimman pian. Peruspalveluministeri tuo täydennetyn työryhmän kokoonpanon seuraavaan sosiaali- ja terveyspoliittiseen ministerityöryhmään tiedoksi. Samoin sovittiin, että työryhmän toimiaikaa pidennetään, sanoo Risikko.

Lisää aiheesta:

Guzenina-Richardson: Sote-työryhmään lisää jäseniä

Sote-sotku ei hellitä hallituksessa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä