Keskisuomalaiset kansanedustajat Mikael Palola, kok., ja Kauko Tuupainen, ps, arvelevat Yle Keski-Suomen haastattelussa, että päätös sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta siirtyy seuraavalle eduskunnalle lakiesityksen perustuslaillisten ongelmien takia.

– Vaikka hallitus on luvannut, että sote tulee tälle eduskunnalle, niin kyllä minulla on se näppituntuma, että se siirtyy tulevalle eduskunnalle niiden pienten yksityiskohtien vuoksi, Tuupainen sanoo.

Palola toimii Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven kaupungin perusturvaliikelaitos Saarikan johtajana. Hän on Tuuppaisen tavoin epäileväinen lakiesityksen läpimenomahdollisuuksista nykyisellään.

Palola kuitenkin toivoo, että pahimmat lakiesityksen epäkohdat voitaisiin parantaa meneillään olevassa eduskuntakäsittelyssä.

– Tuossa muodossaan, kun se lakiesitys nyt on eduskunnassa käsittelyssä, minunkin on vaikea sitä hyväksyä ja olla kannattamassa, Palola sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Blokkivaali: prustuslain sekä 19 §:n että 121 §:n täyttävä sote vs. perustuslain vastainen sote-esitys sanoo:

    Neljän suurimman puolueen puheenjohtajan maaliskuussa keskenään päättämä viiden sote-tilaajan malli ei ole ollut koskaan eduskuntaan pyrkivien puolueiden vaalikamppailussa mukana.

    Neljä henkilöä päättivät – ohi kansanvallan ja perustuslaillisen demokratian – viiden sote-tilaajan mallista.

    Maaliskuussa 2014 neljä kansalaista olivat vielä puolueidensa puheenjohtajia.

    Kaksi sotesta päättänyttä eivät ole enää puolueittensa puheenjohtajia. Toinen ei ole edes kansanedustaja Suomen parlamentissa.

    Jäljellä olevista yksi haluaa, että sote-uudistus toteutetaan sekä perustuslain 19 §:n että 121 §:n täyttävällä tavalla.

    Puolueiden puheenjohtajia tulee ja menee.

    Suomen kansa äänestää eduskuntavaalissa huhtikuussa 2015.

    Puolueita kaatuu ja nousee.

    Suomen perustuslaki pysyy.

  2. Edustajat Tuupainen ja Palola neliraaja jarrutuksessa. Kunhan eivät vain päätyisi pöheikköön

  3. Niinhän siinä kävi, kuten arvelinkin. -Kake

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä