Viime vuosina Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tuotu esille elinluovutusteemaa muun muassa koulutusten ja tapahtumien avulla. (Kuva: Päivi Karjalainen)

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite on vastaanottanut Suomen Transplantaatiokirurgisen yhdistyksen kunniamaininnan ansiokkaasta elinsiirtotoiminnasta vuonna 2023.

– Olimme suhteessa väkilukuun Suomen keskussairaaloista eniten yhteydessä elinsiirtotoimistoon potentiaalisiin elinluovuttajiin liittyen, toteaa Soiten elinluovutuskoordinaattori Sari Haakana Soiten tiedotteessa.

Kokkolassa sijaitsevassa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on ollut elinluovutustoimintaa jo vuosikymmenien ajan. Siirtoelinten tarve kasvaa nopeammin kuin elinluovutusten määrä, ja vuosittain 5–10 prosenttia elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei löydy.

Viime vuosina Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tuotu esille elinluovutusteemaa muun muassa koulutusten ja tapahtumien avulla. Päävastuu elinsiirtotoiminnan ylläpitämisestä on teho-osaston nimetyillä henkilöillä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä