Kouvolan kaupunginjohdon mukaan lopullinen sote-lakiesitys pitää lähettää uudelleen lausunnoille. (Kuva: Ville Miettinen)

Kouvolan kaupunki ihmettelee sote-lakiesityksen valmistelun salamyhkäisyyttä maanantaina julkaisemassaan lausunnossa.

– Kouvolan kaupunki pitää ongelmallisena, että suomalaisen yhteiskunnan viimeisten vuosikymmenien kenties merkittävimmästä yhteiskuntapoliittisesta uudistuksesta sovitaan suljettujen ovien takana puolueiden välisissä neuvotteluissa. Uudistuksen sisällöstä ja vaikutuksista tulisi käydä laajapohjaista keskustelua, lausunnossa todetaan.

– Esitys muuttaa lakiehdotuksen perusteita niin merkittävästi, että lopullinen lakiesitys tulisi lähettää uudelle lausuntokierrokselle.

Lausunnon ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja apulaiskaupunginjohtaja Annikki Niiranen.

Lausunnossa muistutetaan, että keskeiset sisältökysymykset ovat edelleen ratkaisematta.

– Epäselvää on, kuinka uudistus toteuttaa julkisen talouden säästötavoitteita ja kuinka se kannustaa ennaltaehkäisevien, asiakaslähtöisten palvelujen ja tuottavuuden kehittämiseen.

– Uudistukseen liittyvät perustuslailliset ongelmat, rahoitusratkaisut, hallinto- ja päätöksentekorakenteet, henkilöstön asema sekä tuotantotilojen hallintaan liittyvät kysymykset ovat edelleen ratkaisematta. STM ei ole toimittanut kuntakohtaisia laskelmia uudistuksen vaikutuksista, Kouvolan lausunnossa sanotaan.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. On käynyt ilmi, että suomalaisilla uudistusta ajattelevilla ei ole koulutusta konvergenssiin perustuslain toteuttamisessa sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*