Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Anu Urpalainen ja puheenjohtaja Johannes Koskinen tiedotustilaisuudessa. (Kuvakaappaus Yle Areenan lähetyksestä)

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen, sd., arvioi torstain tiedotustilaisuudessa, että jatkovalmistelu sosiaali- ja terveyden huollon järjestämislain saattamisesta toteuttamiskelpoiseksi ei vie vuosikausia.

– Kyllä tässä varmaan on kuukausista kysymys. Se on varmaan nykyisen hallituksen harkittavissa jo, että olisiko syytä käynnistää parlamentaarinen valmistelu.

– Kun tämän hallituksen puolella oli laaja puoluejohtajien yhteisymmärrys, mitään esteitä ei ole sille, että työtä tehtäisiin vaalikauden yli ja saataisiin pohjatyötä tehtyä niin että se olisi hyvinkin muutamassa kuukaudessa valmisteltavissa ihan kunnollinen ja läpi vietävissä oleva ehdotus.

Varapuheenjohtaja Anu Urpalainen, kok., kommentoi Koskisen puheenvuoroa toteamalla suoraan, että hän ei ole yhtä optimistinen.

– On hyvä jos parlamentaarisesti kokoonnutaan ja pohditaan niitä askeleita koska meidän lausuntomme eivät sinänsä sulje mitään pois ja antavat hyvä eväitä jatkovalmistelulle.

– Mutta on syytä todella tehdä kunnolla eri mallien vaikuttavuusarvioinnit niin toiminnan kuin rahoituksen kannalta, joka on iso asia.

– Kyllä siinä paljon työtä on edessä ja aikataulu täsmentyy vaalien jälkeen kun seuraava hallitus aloittaa työnsä, Urpalainen sanoi.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä