Vanhustenhuollon tila on ollut viime aikoina useaan otteeseen puheenaiheena julkisuudessa. Nyt Valvira selvittää tilannetta kentällä sosiaalihuollon ympärivuorokautisiin vanhustenhuollon yksiköihin lähettämällään kyselyllä.

Valvira haluaa selvittää vanhusten kaltoinkohtelun muotoja ja laajuutta ympärivuorokautisia palveluja tarjoavissa yksiköissä. Kysely suunnataan 1 400 yksityiselle ja julkiselle palvelujen tuottajalle. Kyselyllä kartoitetaan esimiesten ja työntekijöiden kokemuksia epäkohdista.

Kyselyn valmistelu aloitettiin jo ennen kuin Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian kiistanalaiset ”hoitometodit” nousivat julkisuuteen. Valviran tiedotteen mukaan vanhustenhuollosta tehdyt kantelut ja julkisuuteen nousseet tapaukset ovat kertoneet alan ongelmista.

Kyselyn tulokset analysoidaan ja niiden pohjalta laaditaan arvio tarvittavista jatkotoimenpiteistä. Kyselyn tuloksista kerrotaan kevään aikana.

Mainos Valviran tiedote

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. kyllä täällä turun lehmusvalkamassakin suututtaa nyt lujasti tänne pääsee asumaan lääkärin todistuksella että on omatoiminen asukas meitä meillä on ihan normaalit vuokrasopimuksetkin mutta johto täällä kohtelee meitä kuin asuisimme vanhainkodissa saunakin kuuluu suomalaiseen kulttuuriin ja ihmiset haluaisivat sinne illalla niinkuin taloyhtiöissä yleensä tehdäänkin mutta täällä suljettiin iltavuorot sillä perusteella että vartiotoimisto käy käy katsomassa onko uimaaltaassa raatoja minun ja monen muun voro oli kello 7-8 nyt ei enää pääse sinne juuri näitä iltavuoroja on aina jonotettukin meniöitä olis vielä 8-9 välilläkin mutta ei päästä raatoja ei ole koskaan altaasta nostettu kaikilla on mukana saunapari vain yksi nainen käy siellä yksin voihan se toinen apua hälyyttää tarvittaessa vartia on täällä tarpeeton huonokuntoisille on järjestetty erikseen kylvettäjän apujakin tarvittaessa minäkin käyn nyt lasteni saunoissa vaikka ei lähellä olekaan kyllä harmittaa olen 72 vuotias mutta onneksi vielä täysin terve muuttessani minulle kyllä kerrottiin uimaaltaasta ja saunasta että se siitä valinnanvapaudesta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*