Psykologiliiton mukaan koulupsykologien määrä on lisääntynyt, mutta ei vielä tarpeeksi.

Kouvola on ratkaissut koulupsykologin huutavan puutteen perustamalla runsaasti lisää vakansseja, kertoo Yleisradio. Aikaisemmin kaupungilla oli neljä koulupsykologin vakanssia, jotka kaikki olivat täyttämättä. Kaupunki osti palvelut ulkoa.

Nyt Kouvolalla on 14 työssä olevaa koulupsykologia.

Ratkaisun idea perustuu siihen, että näin työmäärä pysyy kohtuullisena, kaupunki osoittaa arvostavansa koulupsykologien työtä ja tarjolla on kollegiaalista tukea.

Ylen mukaan Kouvolassa on huomattu, että merkittävä valtti kilpailussa koulupsykologeista on inhimillisen työympäristön lisäksi työnohjaus ja täydennyskoulutus.

– Vakanssien lisäämisellä saatiin aikaan se, että syntyi kohtuullinen työskentelyalue kullekin, eikä koulupsykologien tarvitse nääntyä työtaakan alle, sanoo Kouvolan johtava koulupsykologi Satu Valtonen Ylelle.

 

Laki laajensi velvoitteita

 

2014 tuli voimaan uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki, joka velvoitti psykologipalvelut pakollisiksi myös toisen asteen oppilaitosten oppilaille.

Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola kertoo Ylelle, että toisen asteen oppilaitoksiin on tullut paljon uusia vakansseja, mutta perusopetuksessa niitä ei ole tarpeeksi.

Ahtolan mukaan myös varhaiskasvatuksen työntekijöiden tueksi pitäisi saada mahdollisuus konsultoida psykologin kanssa.

Psykologiliiton suosituksen mukaan yhtä koulupsykologia kohden tulisi olla 600–800 oppilasta tai 2–3 työyksikköä eli koulua.

 

Yelisradion uutinen on täällä.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä